HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Tizedelés, Boszorkányüldözés, ELSZÁMOLTATÁS!

2010.02.09. 20:20 civilkontrol

"Politikus ne adjon számszerű megrendelést az igazságszolgáltatásnak" – mondta Lendvai Ildikó keddi budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor egyik hétfőn az Magyar Televízió reggeli műsorában elhangzott mondatára reagálva, amely szerint az elszámoltatás meg fogja tizedelni a szocialistákat.

Az MSZP elnöke azt kérdezte: a Fidesz hatalomra jutás estén "volna egy szocialista kvóta, és ha nem jön ki a tized, akkor a bíróságnak és az ügyészségnek addig kell dolgoznia, amíg ki nem jön".

A politikus azt is tudakolta: kik azok a szocialisták, "akiket tizedelni kell", ebbe a körbe tartoznak-e az MSZP önkormányzati politikusai, a párttagok esetleg a szocialista szavazók is.

A pártelnök szerint az elmúlt időszakban zajlottak "a fenyegetés és a megfélemlítés főpróbái", amelynek célpontjai nem a politikusok, hanem a támogatók és a szavazók voltak.

A politikus kitért arra, hogy Bayer Zsolt újságíró egy szombathelyi nyilvános fórumon „lehülyézte” a szocialista választókat. Azt is megjegyezte, hogy a Helyi Téma című lap legutóbbi számának címlapján egy koporsóban elhelyezett MSZP címert mutattak be.

Felhívta a figyelmet a Fidesz helyettes szóvivőjének arra a kijelentésére, amely - a szocialista pártelnök elmondása szerint - arról szólt, hogy mindenki bűnös aki részt vett a rendszer fenntartásában és támogatásában.

 

Erről Bereznay András Kibulizott Ország c. irása jut az eszembe.
Az a része, mely taglalja, hogy milyen dogmákkal nyomta tele a szoci propaganda a közbeszédet a rendszerváltás hajnalán, hogy a felelősségre vonást elkerüljék, tompitsák:

Ezzel karöltve folyt az a hamis, (...) a nép tisztánlátásának, ítélőképességének elhomályosítását célzó kampány, mely annak kívánta elejét venni, hogy a társadalom részéről megfogalmazódjon (...) az esedékes felelősségrevonás követelése.
Az „európaiság” és „boszorkányüldözés” unos-untalan emlegetésétől volt minden hangos.

Amikor „európaiság”-ról beszéltek, azt kívánták sugallni, mintha Európában (...) olyan magasabbrendű erkölcsiség létezne, mely természetesnek tekinti akármilyen súlyos bűnösök futni hagyását azon az alapon, hogy szegények, ők is csak emberek.

(...) „boszorkányüldözés” vonatkozásában a fogalom arra utal, hogy ahol ilyen történik, ott ártatlanokat vonnak felelősségre olyasmiért, amit el sem követtek, sőt a bűntény sincs.
Csakhogy a kommunisták közül voltak elegen, akiket súlyos bűnökért terhelt felelősség. (...) Hogy a felelősségrevonást elkerülhessék (...) az ellenük jogi eljárás indítását várhatóan majd követelőkre eleve ráfogták, hogy azok nemcsak őket, (...) de a Párt minden egyes tagját, általuk családjukat, és talán az ifjúsági szervezetekbe mintegy kötelezően beléptetetteket is el kívánják marasztalni.


Most pontosan ugyanezt csinálják és ezt a fejükre kell olvasni minden létező csatornán!

Próbálok óvatosan fogalmazni.
Nagyon ajánlom minden érintett szereplőnek, legyen az politikus, vagy az igazságszolgáltatás tagja, hogy NE próbálják ezt mégegyszer eljátszani!
A valóban bűnbe esett szocik akkor járnak a legjobban, ha a biróság dönt róluk, nem pedig a közhangulat.

Más szóval, elég volt a k..va ..tokat, ezt most nem viszitek el szárazon!

 

Mások mondták: Mandiner blog

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr451743793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.10. 13:12:22

Nem kellett volna lopni, és nem lenne felelősségre vonás. Azért mert valaki politikus, még nem áll a törvények felett.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.11. 15:20:35

Tök egyetértek, de az idézett Bereznay keresztneve András.

Javítás?

civilkontrol 2010.02.11. 18:56:59

@A Nép Te vagy:
Köszönöm, ez nagyon kellemetlen.
Kiváltképp, hogy alighanem Te vagy András.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.11. 19:09:49

@civilkontrol:

Errare humanum est. Más szóval, annyi baj.

De akár törülhető is az én beírésom (ez is) meg a válasz rá. Most, hogy minden rendben, kösz.

civilkontrol 2010.02.11. 21:52:00

@A Nép Te vagy:
Előtte még meg kell kérdeznem Tőled, hogy mit gondolsz OV-ről?

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.12. 14:55:30

@civilkontrol:

Teljesen azonosulok azzal ami a Kibulizottban olvasható róla, vagy a kapcsán!

Ó...je! 2010.02.16. 10:51:45

Nekem mindegy, hogy rács mögött vagy a fent említett rituális faládában látom őket, csak ne szabadon!

Le a Freestyle kommunistákkal!!!

De OK, legyünk európaiak; irány a sitt :)
süti beállítások módosítása