HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Terror és jogtiprás. A 15.-ei események személyes olvasata

2009.04.15. 16:00 civilkontrol

 

Nem szívesen lennék ma rendőr Magyarországon.
Hanyatlásuk rendszerváltás utáni szakasza talán 2006 szeptember 18.-án kezdődött a TV székház ostromával, majd folytatódott a 2006 október 23.-ai rendőrterrorral.
Gyurcsány úr megálmodta a XI. századi "Magyar Demokráciát" és leselejtezte Locke és Montesquieu alapvetését. Mit nekünk hatalmi ágak szétválasztása?!
Az őszi események alatt ugyanis a széles látókörű Gyurcsány úr online kapcsolatban volt Bene Lászlóval. Persze, nem adott utasításokat. Nem merne ilyet tenni. Nem ilyen ember Ő. Gergényi úr esetében sem volt politikai kapcsolata a rendőrségnek.
Hogy a jogtipró fellépés után mégis kitüntette őt a hatalom nevében Demszky Gábor az pusztán a félreértés és a véletlen fura egybeesése.

Tehát az egyáltalán nem politikai megrendelésre elkövetett rendőrségi ámokfutás, szemkilövések, jogtalan rabosítások még véletlenül sem a tüntetésektől való elijesztést szolgálták. De a történet nem itt ért véget. Inkább itt kezdődöt.
Szegény rendőrség gyakorlatot szerezhetett a 60-70 éves emberek kiszorításában, újságírok elfogásában és a 3 fős csoportok könnygázzal történő feloszlatásában.

Teltek múltak a hónapok, egyértelművé vált számunkra, hogy nemtetszésünket nem tüntetéseken kell kinyilvánítanunk, (Akkor hol? És hogyan???) mert a nem politikai megrendelésre dolgozó rendőrség meglepő hatékonysággal és eszköztárral szántotta fel még a gondolatainkat is. Szakértői segítség is került a gumibot mellé; a kiegyensúlyozott média azonnal lecsapott a lehetőségre és a tüntetést mint életre veszélyes tevékenységet, szélsőséges viselkedési formát mutatta be a nagy nyilvánosság előtt.

Mindeközben vidéken pokollá vált az élet. A "megélhetési bűnözés" olyan általánossággá lett mint Budapesten a Kombínyók lerobbanása.
Vidéken élő honfitársainknál bevezették a kijárási tilalmat. Persze nem a rendőrség. Nekik kirendeltségük sem volt a rázósabb helyeken. A bűnözők hirdettek tilalmat sötétedés után.
Bizony ez sem emelte az állam és a rendőrség tekintélyét.

Március 15-ére is akadt teendője a minket óvó rendőrségnek. A saját érdekeit oly hatékonyan védő törvénykezés megvédte magát. Eztán már lehetett például a tojásellenőrzést gyakorolni, cumisüveget elkobozni és az egyébként teljesen legális alkotmányos alapjogukkal élő embereket hivatkozási alapok nélkül is őrszobára vinni.
Nem biztos, hogy ez jót tett a rendőrség hírnevének.

15.-én bejártam Budapest minden zugát. Úgy éreztem hogy bevezették a rendkívüli állapotot.
Tüntetők, randalírozók ugyan nem nagyon voltak, de mindenhol állig felfegyverzett, rohamsisakba bújtatott rendőrök sorakoztak. Olyan volt a város mint egy gigantikus karácsonyfa. Minden kékben és pirosban sziporkázott. Az egyetlen "összetűzés" amit láttam a Bazilikánál esett. Ahol a szélsőségeseket nem engedték az egyik bejelentett helyszínről átvonulni a másik bejelentett helyszínre. Tettlegesség és sérülés szerencsére egyik oldalon sem történt.

Eztán megpróbáltam megközelíteni a parlamentet. Autóval persze esélytelen, 2 km-es körön belül leállítanak, így gyalog indultam útnak. A kordon a környező utcákig zárta el az Ország Házát az ország elől! Kívül belül állig felfegyverzett rendőrök századai, tüntető egy szál se!
Közelebb mentem, hogy megnézzem, mitől kell így rettegni. Semmit sem találtam.
Ellenben a rács túloldaláról egy fejtetőig beöltözött rendőr végig kamerázta a jelenlétemet.
Kinek a parancsára? Milyen céllal??? Azt hiszem jogosan követelek magyarázatot! Magyarországon a tömeg (jelen esetben csupán egyén) kamerázása nem kimondottan jó emlékű dolog! Magyarázatot követelek, hogy kinek és miért volt szüksége az arcom lekamerázására!
Mindezt úgy, hogy egy hangos szó nem hagyta el a számat. Hárman voltunk, két fiú egy lány felállásban. Tisztességesen felöltözve. Nem bakancsban, nem bomberben. Miért kameráztak le???
És ha bakancsban lettünk volna??? És ha azt kiabálom: Gyurcsány takarodj?! Jogom van hozzá nem?! Mégpedig Alkotmányos!

A kamerázás mellett persze volt más is. Vittek be tojásos dobozt birtoklót,
„Felelős kormányt Buda-Pesten” feliratot tartó néma fiatalokat, bárkit aki nem volt szimpatikus.
Mesterien kerítették kőrbe a sajtó munkatársait és akadályozták őket a szabad távozásban. Ez szó szerint a sajtó szabadságának korlátozása.

Rendőr lányok és fiúk, bocsássatok meg, de kimondom: Nem éreztem, hogy engem szolgálnátok!
Amit műveltek, az bizony nem tesz jót a renométoknak!
Ha van szakma, társadalmi csoport akinek a leginkább szüksége lenne a kormány leváltására az Ti vagytok!
Mert ebből a gyalázatos és teljesen jogos társadalmi megitélésből csak hosszú évek alatt tudtok majd lábra állni. Bizony épp úgy, ahogy 90 előtt, ma ismét közszájon forogtok. Ismét a hatalom eszközeként emlegetnek benneteket!
Javaslom, ha tetten érhető, hogy politikai nyomás alatt álltok, hangosan kérjetek segítséget! Ha pedig a rendőri vezetésetek ásta alá a tekintélyeteket, álljatok a sarkatokra és váltsátok le őket.
Mert én, a magyar állampolgár, akit az adóforintjaimból védeni vagytok hivatottak, nem érzem, hogy megvédenétek, Sőt! Azt érzem, hogy akadályozzátok alkotmányos alapjogaim gyakorlását! Hogy el akartok ijeszteni a legalapvetőbb jogaimtól!
Hogy elzárjátok előlem az ország házát, pedig lehet, hogy éppen ott szeretnék tüntetni, hiszen jogom van hozzá! Állampolgárként ez az egyetlen eszközöm, hogy elmondjam a hatalomnak: Nem tetszik, amit csinálnak! Rendőrök, ne engedjétek, hogy a hitünk megtörjön bennetek! Ti tiszteletet érdemeltek, hisz bennünket óvtok, hát ne hagyjátok, hogy ez történjen! Újra hinni akarunk Bennetek!

A tényeket tekintve pedig csak egyet mopndhatok: Felelősöket követelek! Kordon bontást és a rólam készült felvételek megsemmisítését!
A jogtalan kiemelések kivizsgálását, a parancsot adók felelősségre vonását! A rendőri nyomásgyakorlás azonnali megszüntetését! Követelem hogy nevesítsék a rendőrség becsületét szétverő felelősöket!
És ezzel párhuzamosan követlem vissza az engem szolgáló Magyar Rendőrséget! Amely megtalálja a brutális gyilkosságok elkövetőit! Amely rendet tesz a terrorban tartott kistelepüléseken! Amely felszámolja a köztudottan védelmi pénzt szedő szervezetek működését! Amely a hivatását végzi, vagyis engem védelmez és a jogaimat óvja és tiszteletben tartja!

Ami pedig a tüntetéseket illeti, azt fussuk át gyorsan. A tüntetés mindannyiunk alkotmányos alapjoga. Tüntetni felemelő és nemes dolog! Nem véletlenül tartozik a szabadságjogok közé!
Attól, hogy a rendőrség nyomást gyakorol és félelmet kelt, attól, hogy egyes szélsőséges és provokatív elemek rossz érzéseket keltenek, és hogy e két tényezőre a média vastagon rátenyerel, még nem adhatjuk fel ezt a velünk született jogunkat!
Mert a rendőri nyomásgyakorlás bizony a tüntetések radikalizálódását eredményezi!
Ugyanis a rettentő súlyú rendőri jelenlét csak a legvakmerőbbeket és a bajkeverőket hagyja az utcán. Mi pedig nem vagyunk azok.
Éppen ezért nem hagyhatjuk! Nem hagyhatjuk hogy a tüntetést a szélsőséggel tegyék egyenlővé! Nem hagyhatjuk, hogy a tüntetéstől elijesszenek bennünket!

17 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr321005841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.19. 11:06:44

Abu Ghraib Budapesten, avagy diktatúra-e vagy?"Demszky azért harcolt 89 előtt, ami ellen most mindent megtesz, a véleménynyilvánítás jogáért" - hallottam vagy olvastam ezt valahol március 15-e kapcsán. Itt valami félreértés van - gondoltam tegna…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civilkontrol 2009.03.17. 13:15:52

Azt pedig külön szeretném kiemelni, hogy a hatalom eszköztára rendkívül gyorsan oldotta meg az őt magát érintő problémákat.
Pillanatok alatt törvényre emelték a lex tojás és szájzár megoldásokat.

Tessék mondani, válságrendezés terén hol látható ez a hatékonyság?
Az egyre durvuló, fizikai erőszakot alapvetésnek tekintő bűnözés megfékezésekor hol marad ez a kreativitás és gyorsaság????

Ne csak magatokat védjétek az érthető ellenszenvünktől nyavalyások!
Minket is védjetek meg! Ez a dolgotok, ezért tartunk titeket!!!

civilkontrol 2009.03.17. 15:51:09



Bővebben kifejtve:
Van gázspray, van fegyver is. A gond az, hogy ha a rendőreink ezeket az eszközöket a nekik kelepcét állíto és rájuk támadó bűnözők ellen használják, akkor eljáráson kell tisztázniuk, hogy jogszerű volt-e a használat. Legtöbbször meghurcolják Őket, a bűnözők meg röhögnek a markukba. Ütnek áldozatot, ütik a rendőrt is, nekik hulla mindegy.
Ehhez képest a tojás törvény, meg szájzár törvény mögé bújva el lehet vinni, meg lehet alázni embereket azért, mert a véleményszabadság egy elegáns, vagy kevésbé elegáns formájával éltek.

Bocsánat a kifejezésért, de mi a ...szom folyik már itt???
A törvényhozás baromi gyorsan tegyen rendet az értékrendje háza táján, mert pandora szelencéjével játszadozik!

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.17. 16:54:48

Egyetértek. De sajnos rossz tapasztalatot szereztem az ötvenedik évfordulón.
Egy nem tudom milyen tévéstáb dobogója takarásában volt időm megfigyelni a "fiukat és lányokat".
Kifejezetten tetszett nekik a dolog. A lányoknak is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.17. 20:17:03

Hát ez így nagyjából rendben is van.

Csak a kommer tudatú (még ha tudattalanul is) emberek hiszik, h amolyan pofa be alapon kéne mondjuk egy demszkájt végighallgatni, és tök rendben van, h a gyurcsánytakaroggyozást 50 rugóért méri a törvényalkalmazó

"A tüntetés mindannyiunk alkotmányos alapjoga. Tüntetni felemelő és nemes dolog! Nem véletlenül tartozik a szabadságjogok közé!"

A Kádár-rendszerben szocializálódott egyedeknek a tüntető egy rebellis ribillióta idióta....

Ez van. Még jó 50 év, h az agyakból kimosódjanak a kommer reflexek.

Üdv.

Ficánka46 2009.03.17. 21:05:45

Azt hiszem azért érik a következő törvény is a cumisüvegtörvény, és ha sokáig nem zavarjuk még el őket ki tudja, legközelebb már a szemüvegem sem engedik be velem egy rendezvényre sem?????:)))

Az ember már csak kinjában is nevet, a fene vigye!!!:(((

IronLowrider 2009.03.17. 22:13:35

"Még jó 50 év, h az agyakból kimosódjanak a kommer reflexek"
Az jó, csak addig élni is kell valahogy. Remélem 50 év múlva már csak emlék lesz a Lex ovum.

civilkontrol 2009.03.18. 07:38:56

@inszeminator: Nem tisztem a rendőrség mentegetése de megteszem, mert tisztelem, becsülöm őket.
Szeptember 18.-tól (TV Székház) nagyon kemény agymosást kaptak. Ha jól emlékszem 100 fölött volt a sérültek száma. A két dátum közötti 1 hónapban meggyőződésem, hogy nem kicsit uszították a rendőrséget a tüntetőkre. Törvényszerű volt, ami Október 23.-án történt. A hatalom ezt csinálja már évek óta. Állandóan rétegeket uszít egymásra. Most épp a rendőröket a társadalomra és fordítva.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 10:49:50

Két dologra leszek kíváncsi:

1. Viktor EU-elnökként szóba hozza-e a rendõrlatexes BDSM hülyegyerekek ciklikus ámokfutását a nemzeti ünnepeken.

2. Viktor ráereszti-é a megélhetési csicskákat a szoci rendezvényekre.

Mert azt, ami az ünnepeken történik, nem kötelezõ csinálni. "El lehet menni" - akár a yardtól is.

civilkontrol 2009.03.18. 11:15:20

@min0rity r3port: Szeretném kérni a picit kultúráltabb hangvételt. Kormányt, ellenzéket lehet kritizálni, választópolgárokat (álljanak bármelyik szervezet mögött) nem igazán.

Magam részéről egy hasonlattal tudnék élni, hogy miért.
Láttátok a Good Will Huntingot gondolom. És tán emlékeztek a kulcsjelenetre, mikor Robin Williams tényleg elkapja a srác baját és kimondatja vele:
Ez a szarság nem a Te hibád!

Nem az Ő hibájuk, hogy a teljes média össztűzben nem vették észre a csúsztatásokat. Nem (csak) a rendőrség hibája, hogy felült az uszításnak és szétverte október 23.-át. Nem (csak) a Cigányság bűne, hogy esélyük sincs más életre mint ami jutott nekik. Mert senki nem mondta el, hogyan kéne csinálni. Pedig ez lett volna a kormány dolga!!!
Nem az emberek hibája, hanem a hatalomé!
És mindenkitől szeretném kérni, hogy a különböző ideológiákkal szimpatizáló emberek ne egymást támadják, hanem érveljenek EGYMÁSÉRT!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 14:00:58

Mivel sajnos többet tudok ezekrõl a dolgokról a kelleténél, és anélkül, hogy kértem volna, engedtessék meg a keserû hangvétel.

Mert ha valaki nyilvánvalóan ártalmatlan emberre támad, s azt a földön rugdossa, az meg ne csudálkozzon, hogy utálják. Civilizált országban az ilyesmiért a rendõrnek másnaptól nem lenne állása, se nyugdíjalapja. A kollégái kiútálnák. EZ TÖRTÉNIK? DEHOGY! Meg hát ugye az édes haza, ahol lassan 15-én és 23-án nem is lehet lemenni a boltba szögesdrót-akadály nélkül. És közben a kocsidat büntetlenül szétverhetik. Ezek, vagy azok.

A hallgatás beleegyezés.

Nekem nem elég, hogy csendesen rühellik a fõnökeiket, a kontár barmokat. Nekem már az sem elég, ha kiközösítik és csendben leköpik azokat a nácikomcsi kisfõnököket, akik az ártalmatlanokat terrorizálják, a bûnözõkkel lejattolnak. Nekem nyilvános tiltakozás kell, az Alkotmány tiprása ellen. Utcai, hangos demonstráció a törvény mellett, a polgárokért. Cigányért és zsidóért, a magyarért.

Magyarország nem jogállam, és azok, akiknek legalább jogot kellene szolgáltatni, (ha már igazságot nem is) példamutatóan kellene elöl járni. És ne hivatkozzunk kérem szépen a fizetésre, mert K. Gazsi is amiatt rí, miután egy százasért lebökte az öregasszonyt. A kisebbségi önká fõnöke meg azért, hogy tessék, adtak volna inkább segílykít.

SZEMÉLYES FELELÕSSÉG VAN, HÖLGYEK-URAK! Errõl szólna a civilizációnk! Tessék felébredni!

... az, mikor kicsit is kritikus hangvételért kivágják a több évtizedet, éjt-nappal leszolgált embert a törzsbõl, amikor cinikusan ellopják-kiszervezik az õ körülményeiket javítandó forrásokat, és mindezt szó nélkül tûrik... az igenis a hallgatók hibája. Mint ahogy az SS-tagok jó része is parancsra cselekedett, de ez nem mentette fel/meg õket, mert ALAPVETÕ EMBERI JOGOK SEMMIBEVÉTELÉRÕL VOLT SZÓ. Mint itt.

Egyébként semmi bajom azzal, ha betörik a fejét a más kocsiját gyújtogatónak. Azzal sem, ha kilövik a szemét Zuschlagnak. Illetve azzal sem, ha szarrá verik az uzsoráscigányt. Megszolgálták. De amíg ilyenrõl nem látok hitelt érdemlõ információt, addig azt kell mondjam, hogy Magyarországon nemcsak, hogy törvény védi a bûnözõket, hanem a törvény kikényszerítõi is. Õk AKKOR, OTT AZ ÜNNEPEN, szadocuccban, - könnygázazva a kiút nélkül rekedt tehetetleneket - asszisztenciájukkal implicite A ROSSZ OLDALON ÄLLNAK. Szívja bármekkora balfasz a könnygázt, follyon ki bármekkora hülyének a szeme.

Ne várjanak ezért TESTÜLETILEG elnézést. Hiába az általam ismert kivételek, az életük virágját egy-két infarktussal és munka miatti válással megtetézõ hivatástudók.

Tessék fellázadni. El lehet menni mást dolgozni. Vagy tessék rohamosztagosnak öltözve sztrájkolni, tessék engedetlenkedni, a MI KÖZÖS ÉRDEKÜNKBEN. Különben csak azt fogom látni, hogy vannak ÕK és MI. A civilizáció, az emberség határának a két oldalán.

civilkontrol 2009.03.18. 16:29:55

@min0rity r3port: Barátom, ebben a hozzászólásban minden benne volt!!!

Ezért a mondatért pedig külön köszönetet mondok Neked:

"Nekem nyilvános tiltakozás kell, az Alkotmány tiprása ellen. Utcai, hangos demonstráció a törvény mellett, a polgárokért. Cigányért és zsidóért, a magyarért."

Azt hiszem ezt a gondolatot kicsit fel kellene karolni és eljuttatni megfelelő fülekbe. Kicsi a kezem, de igyekszem megtenni amit tudok.
Aki pedig olvassa és egyet ért szintén tegye meg!
Vajon miért ne tüntethetnének a rendőrök ez ellen a szarság ellen??? Az lenne az igazi összefogás kezdete!
Bárcsak megtörténne!!!

min0rity r3port, le a kalappal ezért a hozzászólásért! Remélem sokszor összefutunk itt-ott :o)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 18:57:24

Némi politikát még talán:

A szabadság, szabadelvûség - talaján virágzó valódi liberalizmussal (ami hangsúlyozottan közösségi képzõdmény) - alapvetése a nemet mondás. A nemet mondás lehetõsége, hangosan és tettel, hátat fordítani következmények nélkül, egyéniben új életet kezdeni (benne akár önrombolásiból jointot tekerni). Akár összetettben leradírozni a többségi demokráciával cseles-csalósan visszaélõ diktátort, aki csak címében miniszterelnök, valójában már az udvari etikettre sem adó abszolútista uralkodó. Azaz:

"... egyáltalán nem áll egyedül a történelemben: köztársaság, amelynek az élén olyasvalaki áll, aki a címén kívül minden ismérvével rendelkezik az abszolút uralkodónak. Ennélfogva a szokásos zsarnokságot még az alkotmányos uralkodó kezét úgy-ahogy megkötő "becsület" és az udvari etikett sem mérsékelte. Az ország gazdaságilag elég szegény volt ..."

Hogy gondolatom forrását pontosítsam, ez nem egy Magyarországról rezignáltan szóló útikönyvbõl való, hanem Isaac Asimov Alapítványából. Na nem is az ifjúszocialistákéból.

Már elmondtam máshol és máskor, hogy Gyurcsányt egy hitleri-sztálini jellegû degeneráltnak tartom, aki azonban olyan sunyi és jellemtelen, hogy már önmagát is képtelen a tükörben meglátni, neki ahhoz a magacsinálta média kell.

Sok, különbözõ kaliberû jellemtelenséget, hibát és töketlenkedést tudok elképzelni Fideszesekrõl, de EZT ÍGY NEM. Ha valaki Ferkó jelleme jobban foglalkoztat, ajánlom irodalomnak a nácik életrajzát, különösen a koncentrációs táborok vezetõiét. Simán és szemrebbenés nélkül hazamegy vacsorázni, megnézni magát a saját sajtójában, és a gyerekére nézve sem jut eszébe: mire élete virágába ér, körülötte csak az apja által mesterfokon elmocsarasított vidék veszi körül. Persze erõs kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a család B-tervként megjelölt menekülési célországában ez szó szerint megvalósuljon, mert elõbb-utóbb elõveszik õkelmét, és "bizony el lehet menni".

A politikai elmebetegek gerjesztette hullámokat MINDEN POLGÁRNAK ALANYI FELELÕSSÉGE megtörni, és személyes "nem-az-én-nevemben" hozzáállással megtagadni. Aki ezt nem teszi, bizony részévé válik a mátrixnak. És ha még olykor egyenruhát is hord, ne csodálkozzék, mint röhögnek szegényen a felebarátai, miután baltanyéllel betörték az orrát - pedig bizony abban nincs semmi vicces.

mesmithy 2009.03.18. 19:05:05

Madridba a napokban 20000 rendor tuntetett :-)))

papamaci1 2009.03.18. 19:45:42

Ma született vicc:

"- Ha egy kávéházban ülsz és az látod hogy 500 kisebbségi baltával ütlegel 5 rendőrt, mit cselekszel ?
- Kérek egy kávét...."

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 21:41:38

Nem jól tudod a végét. Mert az az, hogy "- Kérek egy kávét a fõkolomposnak, és nem kérek a pénztárcámból vissza." :-)

civilkontrol 2009.03.19. 08:51:23

@papamaci1: Srácok, ezt az egyet ne kérlek!
Az oldalnak kifejezett célja, hogy a hatalmon kívül igyekezzen mindenkit megszólítani, nem pedig ledarálni.
Gyilkolászós eseményeket még viccből se pls. mert ki fogom moderálni, amit meg nem szeretnék.
süti beállítások módosítása