HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Mi az hogy LMP??!

2010.01.20. 18:58 civilkontrol

 

Tekintsünk most el attól, hogy a film az (egyébként számomra egyre izgalmasabbnak tünő) LMP egyik ismertség növelő filmje és tekintsünk el a megkopott arctól is (ááá nem Bakácsra gondolok).

0:56 és 1:20 között elmondja a srác a tutit. És erről még sokat szeretnék locsogni itt a zsebforradalmon. Egy az egyben Kultúrális Kreativok feeling.

Kegyelemdöfést 2:30-nál kaptam, mikor felcsendült az egyik kedvenc Tosca nótám :o)

Frissitve!


Aztán megnéztem mást is...

Az, amit a szereplők mondanak, nagyon szép, nagyon biztató és amolyan X-aktás "hinni akarok" érzést ébreszt bennem. Csak épp hiteltelen. Hiteltelen, mikor az "egymással marakodó pártokról" esik szó Bakács jelenlétében, aki igencsak része, mi több, alakitója volt a történetnek. Hiteltelen, ha a Youtube-on található másik kampányfilmben meglátom Para-Kovácsot, Hajóst, de kövezzetek meg, Dopemantól és Somától is ver a viz. Ők mind részt vettek ebben a "mocsokban" mégpedig nem is akármelyik oldalon.

Marakodnak a pártjaink, jujjj! De ki is marakodik kivel? Mintha még mindig ott ülnének a parlamentben a leváltott rendszer alakjai, mi több "kormányoznak". Azok, akik a spontán privatizációval eltüntetett nemzeti vagyonból a politikai tőkéjüket gazdaságiba mentették, majd azt ismét politikaivá kovácsolták és azóta is itt vannak tettestársaikkal együtt! És az LMP sötét foltjai pálcát törtek, na vajon melyik fél feje fölött???

Vannak helyzetek, mikor nem lehet megbékélni! És nehéz elhinni az igéretes célkitűzéseket, ha a tettestársak közül verbuválódott arcok "tarkitják" az LMP-t.

Kell-e tovább ecsetelnem, hogy mennyire ócskának tartom az "El lehessen hinni a hatalomnak, amit mond. Az férne ránk!" mondatot egy magát tisztának és őszintének mutató társaságtól, akit ilyen tagokkal (is) büszkélkednek???

Schiffer és Róna azok az arcok, akiknek tudnék és szeretnék is hinni. De kik ezek még ott a háttérben???

Önámitás azt gondolni, hogy azért alacsony a támogatottság, mert "a társdalom annyira fásult, hogy az újat ne fogadná be".

Tévedés! Éppen forditva van. A társadalom éhezik az újra, csak épp látott már karón varjút, centrum pártot, 4 évente felbukkanó Torgyánt. Ilyen intro után mit gondoljon az LMP-ről? 

Ha sikerülne ezt a problémát hitelesen megválaszolni és rendezni, az alighanem garantálná az LMP-nek a futottak még kategóriából való kitörést.

Ugyanis valóban égető szükség lenne egy ilyen társaságra!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr291688303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.21. 08:27:09

Jó országot szeretni könnyű, ezt a szerencsétlen országot, a hibáival együtt, szeretni! Az már nehezebb. Amúgy inkább az embereket, az ország közösségét kellene szeretni, egymást.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.21. 08:55:23

Hát igen, Kükü tud valamit.

Leonard Zelig 2010.01.22. 12:16:47

Csak nem bújik ki a szög a zsákból.
Ha nem az LMP, akkor kinek az érdekében fikázod?

civilkontrol 2010.01.22. 12:50:08

@Leonard Zelig:
Ezt nem értem.
Ha a kérdés valójában burkolt állitás, akkor mellé ment.
Kifejezetten örülnék az LMP-nek, ha valóban az lenne, aminek mondja magát.
De nem tudom eldönteni, hogy Centrum 2.0, SZDSZ mentőhajó, vagy valóban LMP-e.

2010.01.22. 17:00:10

Ezt már sokszor hallottam, hogy ezek a szereplők résztvettek "ebben a mocsokban", de konkrétan miben? Csak azért, mert ki merték nyilvánítani véleményüket és az nem egyezik a tiéddel? Én nem emlékszem egyébként, hogy ezek az emberek bármely párt mellett kardoskodtak volna.

Nekem ezek a szereplők hitelesek és függetlenek. Egyébként meg ez a film az elsők között volt, meglehetősen kiforratlan, amatőr. Egy új pártnak szüksége volt arcokra, akiket ismernek az emberek.

2010.01.22. 17:04:26

@civilkontrol: Nem Centrum, mert az egy pártszövetség volt, nagyon hasonlóan a mostani MDF-SZDSZ-hez, talán nem ennyire eltérő nézetek között. Egyetlen politikájuk volt, hogy ők középen vannak és van egy Kupájuk.

Nem Szdsz mentőhajó, se politikájában, se személyileg.

A megoldás: az LMP egy zöld vagy pontosabban öko(szociális) párt, amely a társadalmi részvételt és szociális igazságosságot is célul tűzte ki.

civilkontrol 2010.01.22. 17:16:23

@iii:
Ha ez valóban igy van, akkor az LMP szép karrier előtt áll, ez a kisebbik gond, a nagyobbik, hogy Magyarország is :o)

Mert ha létezne ilyen párt, az nagyon jó lenne, csak épp egyenlőre még szkeptikus a politikával aktivan foglalkozók tábora épp az ilyen dolgok miatt. A többiek meg (érthető okokból) valeszeg nem is nagyon tudják, mi az az lmp.

civilkontrol 2010.01.22. 17:33:59

@iii:
Nekem ez a filmjük tetszett a legjobban :o)
Az "ebben a mocsokban" nem tőlem származik, nekem ez a mondandó jött le az LMP-s videókból.

Nem az a gondom, hogy a véleményük nem egyezik az enyémmel, hanem az, hogy nem hiszek a pártatlanságukban. Nem hiszek olyan emberek pártatlanságában akik megfordultak a heti hetesben. És hidd el, ezzel nem vagyok egyedül. Nagyon nem!

"Egy új pártnak szüksége volt arcokra, akiket ismernek az emberek. "
Ez az, amit még el tudok fogadni. Hogy szükség volt a hirverésre akár tőlük is. Ezt megértem.
De mindaddig, amig ezek az arcok ott vannak, gyanakodva fogom nézni az LMP-t, pedig lehet, hogy tényleg azok, akiknek mondják magukat.

Mindenesetre az LMP-ben mélyen el kéne gondolkodni ezen a problémán.

Ballaszt, olló, egyértelmű kommunikáció, köztisztelet.

2010.01.23. 12:08:43

@civilkontrol: Nagyon sokan megfordultak a Heti Hetesben, nehogy már az legyen a mérce, hogy aki megfordult itt, az mind mocskos. Ne viccöljünk már.

Egyik szereplő se vett részt "pártok marakodásában", amit te kifogásolsz. Hajós az egyetlen, aki az inkriminált műsorban rendszeres szereplő, de ha néznéd néha, akkor láthatnád, hogy meglehetősen független és igen szórakoztató személyiség. Nekem a kedvencem. Beszól ő a Gyurcsánynak éppúgy, mint Orbánnak.

naugyehogy 2010.01.23. 23:51:56

@iii: azért hagyjuk meg egymásnak a fene nagy elfogadásban, hogy szkeptikusak lehessünk.
Láttunk 20 éven keresztül már sok mindent. Reméljük, hogy a parlamenti küszöb megugrása után sem kanyarodnak rossz irányba.
Mert azt azért reméljük h megugorják!

Humanoptera 2010.03.03. 23:47:00

Hajrá LMP!

Kerüljetek be a parlamentbe, és tegyetek meg mindent a demokrácia helyreállítására!

humanoptera.blog.hu/2010/02/16/anti_demokraciaja_magyarorszagon
süti beállítások módosítása