HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Szurgutnyeftegaz? OMV? - Bojkott!

2009.03.05. 17:00 civilkontrol

 

Mint közismert, a MOL részvények 21,2%-át megszerezte az Orosz Szurgutnyeftegaz az OMV-től.
Hogy az OMV a stróman szerepét játszotta-e, vagy csupán "véletlen egybeesés" történt, nem tudni. Ha van is nyomozás az ügyben, mi, a közvélemény, nem vagyunk túltájékoztatva.
A szolgálatok észre sem vették a történéseket, vagy észrevették, de eltitkolták?
Vagy észlelték és jelzték, de a végrehajtó hatalom maradt mozdulatlan?
Vagy másról van szó? Semmit sem tudunk.
Hogy ez idő alatt Gyurcsány úr tárgyalásokat folytatott Putyinnal, de ez az apróság szóba sem került? Ki tudja?
Mi, a közvélemény, biztosan nem. Nem vagyunk elkényeztetve ez ügyben.
Győzikéről mindent tudunk, de hogy a létünket érintő kérdésekkel mi a helyzet, arról nem sokat. Ilyen a kormányhű média nézőinek sorsa...

De van itt valami, ami csípi a szememet azon túl, hogy a hazám védelmével megbízott, általam fizetett apparátus nem végzi, vagy netán idegen érdeket képviselve végzi a munkáját, vagyis hazám védelmét.
E szemet csípő sajtóhír nem más, mint Wolfgang Ruttenstorfer úr, az OMV vezérigazgatójának álláspontja:
"jogi és erkölcsi szempontból teljesen rendben volt mind a Mol-részvények eladása a Szurgutnyeftyegaznak március 30-án, mind az, hogy előzőleg, március 23-án az OMV vezérigazgatója OMV-részvényeket vásárolt. "

Valóban???
Én úgy érzem, hogy nem volt rendben!
Nem volt rendben, hogy az OMV vezérigazgatója szándékosan, (vagy szándék nélkül) hazám stratégiai fontosságú vállalkozásának 1/5-ét Orosz kézre juttatta!
És e pökhendi nyilatkozat után mást is érzek.
Azt érzem, hogy nekem a továbbiakban nincs szükségem ennek a cégnek szolgáltatásaira. Nem vásárolok semmit olyan cégtől, aki megtámadja a MOL-t, vagyis közvetve engem.
Nem hogy benzint, de meg egy doboz sört sem!
Ha rajtam múlik, bizony az OMV hazai kútjai kiszáradhatnak!
Ez a minimum.

Aztán kedves Ruttenstorfer úr, el lehet kezdeni számolgatni.
Vajon ilyen áron is megérte? Vajon az Oroszok által adott ellenszolgáltatás ellentételezné, ha kivonulhatnak Magyarországról?

Ezt elkerülendő lenne néhány javaslatom.
A nulladik lépés legyen mondjuk az, hogy kiáll és bocsánatot kér. Őszintén és töredelmesen. Bocsánatot kér a MOL-tól és bocsánatot kér a magyar emberektől.
Az első lépés pedig az, hogy szépen elmeséli részletesen, mi is történt valójában. Hogyan és minek hatására adták el előzetes közlés nélkül a MOL részvények ötödét a Szurgutnyeftegaznak, vagyis az oroszoknak.
Innentől elkezdhetünk tárgyalni.
A tárgyaláson pedig azt várom, hogy adjon meg minden segítséget (akár anyagit is!) hogy a Szurgutnyeftyegaz birtokában lévő részvények ismét magyar kézbe kerüljenek!
A MOL, a Magyar Állam és az OMV, személy szerint Ön által képviselve üljön egy asztalhoz és szerezzék vissza a részvényeket. Mindezt úgy, hogy ön teljesíti a MOL minden ezzel kapcsolatos kérését!

Az OMV először tavaly támadta meg a MOL-t. Fel akarta vásárolni annak ellenére, hogy Magyarország és a MOL több ízben kerek perec kijelentette: A MOL nem eladó.
Tán még emlékszünk az OMV "Nincs B terv" mondatára is.
Melyek után ez a gyomorforgató kisérlet kudarcba fulladt, az OMV sunyi módon, korábbi igérete ellenére (az idén nem adják el a részvényeket) eladta a megszerzett részvényeket az oroszoknak!
Ahelyett, hogy bocsánatkérések közepette visszaadta volna beszerzési áron!

Száradjanak ki a magyarországi töltőállomásai Ruttenstorfer úr!
Remélem, hogy a bojkott nem csak bennem fogalmazódott meg és a kútjai hamarosan eltűnnek Magyarországról!
Ha pedig ezt meg kívánja akadályozni, akkor szívlelje meg a fentebb leírt javaslatokat!
Úgy érzem kötelességem bojkottálni az OMV-t és remélem hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Ráadásul tudom, hogy e privát bojkott a legtöbb, ami történni fog, hiszen a hatalom épp úgy tétlen marad, ahogy a szlovákiai DAC mérközés, vagy Sólyom László romániai útja, vagy Rózsa-Flores Eduardó esetében sem tett semmit.

A külügyünk, csak dísznek van, cselekedni nem fog.
És ha a hazai érdekeket képviselni képtelen kormány nem cselekszik, akkor nekünk, a társadalomnak kell. Kötelességünk ez egy nagyon fontos ok miatt:
Mivel az OMV és a hozzá hasonló piaci szereplők felismerték, hogy a magyar hatalom semmibe veszi a hazai érdekeket, ezért nekünk, a társadalomnak lépnünk kell.
Egyetlen törvényes eszközünk a bojkott, amit muszáj használnunk, hogy ezek a szereplők lássák, hiába a hatalmi hátszél, a társadalom nem fog mindent eltűrni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr61091339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civilkontrol 2009.05.03. 20:10:39

Nyugtass meg, hogy soraidat irónikusnak szántad

civilkontrol 2009.05.03. 20:23:39

Jéézusom, elolvastam a másik okosságodat is.
Te ezt komolyan gondoltad :o)))
Tudod mit? Te tényleg rettegjél :o)))
Rettegj OV-től, a Fidesztől, vagy akár tőlem is, de leginkább a jóságos arcú fehér köpenyes bácsiktól félj, akik lassan közelítenek feléd a hátuk gombolós kabáttal ;o)

Barátom, kezeltesd magad :o))))))
süti beállítások módosítása