HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Orbángyűlölet

2009.03.09. 10:11 civilkontrol

 

Kedves baloldali barátaim,

Engedjétek meg, hogy elmondjam, a saját verziómat, szerintem miért is gyűlölitek Orbán Viktort. Miért teszitek mindezt annak ellenére, hogy ez már számotokra is kellemetlen. Hiszen ezzel nyíltan kiálltok egy olyan erő mellett, mely nem csak előttünk, de egész európa és a pénz világa előtt is megbukott!

Azt hiszem a legtöbben nem ezt az erőt támogatjátok, hanem valami ellen cselekszetek. Azért támogatjátok a jelenlegi gyalázatot, mert rettegtegtek valami ennél is rosszabbtól.

Vajon tényleg ennyire rettegni kell Orbán Viktortól? Igen, erről a média gondoskodott. De miért? Mit tett, ami rettegést keltett? Államcsődbe kormányozta az országot? NEM. Folyamatos, már-már polgárháborús állapotot idéző etnikai villongások voltak tapasztalhatóak? NEM. Emelkedett az eladósodottságunk a döntéseinek következtében? NEM! Próbálta roncsolni valaha is a közérdeket? NEM, plázák helyett színházakat, iskolákat, egyetemeket épített, várakat újíttatott fel, és a nemzeti jelképeinket: Értsd összetartozásunk legfontosabb zálagait óvta! Jártatok mostanság Esztergomban? Látogassatok el oda! Nézzétek meg, hogy micsoda lélegzetelállító szobrot emeltetett a polgári kormány István megkoronázának felemelő pillanatáról! Közös kiindulópontunkról, az alapkövünkről!!!

Nem lehet, hogy valójában olyan hibákért fabrikáltak belőle bűnbakot, melyeket nem ő követett el? Orbán Viktor tettei ha nem is voltak minden esetben tökéletesek, alapvetően nem szorulnak magyarázatra.

Akkor mégis mi lehet a baj? Mi táplálja tovább az ellenségkép fennmaradását? Egyetlen épkézláb érvet lehet hallani: Orbán Viktor a hatalom bolondja. Meghalna a hatalomért! (Mondja ezt a jelenlegi miniszterelnök...) A hatalomért megbolondul és a hatalomtól megbolondul! És hogy már a beszédén is látszik, hogy csak színészkedés az egész, tettek nincsenek a szavak mögött, csupán a hatalom megszerezése a cél. Mert nem más ő, mint a hatalom megszállotja.

Ez jogos érv lehetne. Ezzel bizony óvatosan kellene bánni.

Pontosabban jogos érv lenne, ha igaz lenne! De még ha így is lenne, hataloméhesen is szebb világ épült akkor 4 év alatt, mint az utóbbi 7 évben. Hataloméhsége ellenére pedig 2002-ben egyetlen kétkedő szó nélkül adta át a stafétát! A média pedig elhitette velünk ennek az ellenkezőjét!

Ha Orbán Viktor valóban csupán a hatalom megszerzését akarná, miért nem teszi most meg? Egyetlen mondatával emberek millióit vihetné a parlament elé! Megteszi? Nem! Azért nem, mert az Alkotmány erre nem ad neki lehetőséget és ő ezt tiszteletben tartja. Nekünk viszont ad! Mi ugyanúgy, ahogy odaadhatjuk, el is vehetjük a hatalom botját a kezekből! Ezt kellene tennünk!

A jelenlegi erők, ezáltal Ti, támogatók is vádoltátok őt kirekesztéssel, szélsőséges eszmékkel, hataloméhséggel, és egyéb páratlan tulajdonságokkal. De valójában az általatok támogatott erő becsapott Titeket, mert a hamis vádakat elhittétek és Ti is a hibás feltevések mellé/mögé álltatok.

Pedig a gyűlölet egyetlen alapjául szolgáló érzelmi szál (hatalomvágy) sem állja meg a helyét. Az általatok támogatott elit felhasználta az érzéseiteket, melyek téves megállapításokon alapultak. A Ti rossz érzéseiteket használta föl a hatalom egy nem tökéletes, ámde tisztességes, erő bemocskolására, ellehetetlenítésére, pusztán a saját hatalma megszerzése és annak megtartása céljából.

Ha kérhetek ilyet, fordítsatok egyet a gondolkodásotokon. Pédául azért az érvért amiért korábban a jelenlegi hatalom kért bizalmat: Mert Orbán Viktornak valóban van szaktudása! Mert képes "szakértői" kormányt csinálni, ahogy ezt már korábban is megtette. Sőt, a saját érveitek egyik legismertebbikét is megvizsgálhatnátok: attól még, hogy nem szimpatikus, kiváló szakember!

Baloldali barátaim, én csak annyit kérek, nézzétek végig Orbán Viktor évértékelő beszédét! Először csak a szöveget hallgassátok meg kép nélkül, lehetőleg eltorzított hanggal. Sőt, képzeljétek a hang helyére Gyurcsány Ferenc, vagy akár Szili Katalin hangját! Ha ezeket a szavakat Ők mondták volna, lett volna bennetek ellenérzés?

Eztán nézzétek meg a képet is az eredeti hanggal együtt. Vizsgáljátok meg a gesztusait, az elcsuklásokat! Vajon tényleg színészkedik? Nem érdemelne ezért Oscart? Az fel sem merülhet, hogy valóban szereti a hazáját, és szeretne tenni érte??

Semmi olyat nem mond, amiből ne sugározna a hazaszeretet! Ami nem más, mint a mindannyiunkért tenni akarás! A szaktudásáról már számot adott, beszédes eredményekkel, melyet a média szándékosan eltorzított, eltitkolt!

Az a "nagymédia" melyben nem látható a Célpont című hírtévés műsor, mely heti rendszerességgel leplez le iszonyatos korrupciós ügyeket! A rendőrség és ügyészség szinte már nem is keres. Megnézi a heti Célpontot, elkéri az oknyomozó anyagokat és folytatja a nyomozást. Miért nem láthatjuk ezt a nagymédiában? Miért titkolják ezt el előlünk? Kinek szolgálja érdekét, hogy erről minnél kevesebben szerezzünk tudomást? Vegyétek észre, hogy a hatalom, melyet éltettek, minden ágában romlott és hibás alapvetéseken nyugszik!

Orbán Viktor azonban nem csupán komoly szaktudás birtokosa, hanem a hazájáért, mindannyiunkért szeretne cselekedni! Nem önös érdekből a hatalom megszerzéséért, vagy nagyobb autóért, több befolyásért, hanem hazánk jobbá tételéért! Egy haza és nemzetszerető emberrel van dolgunk.

Erre szokták azt mondani, hogy már csak az kéne! Mindeki egy erőt támogasson?? Az maga a diktatúra! De miért kellene egy jó szándékú erő helyett egy nyíltan állam ellenes hatalmat megtartani??? Milyen észérv szólhat emellett?

Orbán Viktor ugyanzt érezte 89-ben és érezheti ma is, mint most én! Én, aki kéréssel fordulok Hozzátok, hogy ezzel is előrébb lendítsem mindannyiunk ügyét, mert hiszem, hogy ez lehetséges.

Tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzátok, hiszen Ti, épp úgy, ahogy mi is, hittetek egy célban és annak eszközében! Hittétek hogy az általatok támogatott erő hatalomhoz jutásával mindannyiunk ügyét viszitek előbbre. Hittétek, hogy ti látjátok jobban az összefüggéseket és az általatok támogatott erő munkálására van szüksége mindannyiunknak. És ezt nyilvánvalóan a legjobb szándékkal tettétek!

Kérlek lássátok be, hogy ez nem sikerült! A jelenlegi hatalom kudarcot vallott!

Ti, a jelenlegi erők támogatói és mi itt a konzervatív oldalon egyetlen dologban különbözünk: Otrombán fogalmazva, a mi bizalmunkkal kitüntetett erőnek volt igaza, a mi "valóságlátásunk" volt helytállóbb. Mi láttunk át a hatalmi fogaskerékként működő média torz függönyén! Akár fordítva is történhetett volna, de így esett. Ezért nem haraggal, hanem kéréssel fordulunk hozzátok. És ha elfogadjátok, kezet nyújtunk felétek! Fogadjátok el, hogy a szavazatotokkal kitüntetett elit visszaélt a bizalmatokkal. Ne mentegessétek őket tovább!

A bizalmatokkal való visszaélés pedig éppen olyan becstelen dolog, mint egy másik, egyébként tisztességes erőt, embert folyamatosan besározni, szélsőséggel összemosni. Mely média akciókról már számtalanszor bebizonyosodott, hogy hazugságon alapultak!

Kérlek nézzétek meg ennek az embernek a beszédét és próbáljatok eljátszani a gondolattal, hogy amit mond: IGAZ! Hogy hisz abban, amit mond! Öszintén mondja, hátsó szándék nélkül! Hogy nem csak erkölcsöt papol, de úgy is cselekszik, szavait nem szavazatszerzés motiválja, hanem a mondandóját akarja megvalósítani!

A konzervatív embereket pedig arra kérem hogy ne torkolljuk le lépten nyomon baloldali társainkat! Orbán Viktor sem tesz ilyet, nekünk sem szabad! Ők épp úgy baloldali érzelmű emberek, mint mi magunk! Ha újjá akarjuk építeni a hazánkat, akkor minden kézre szükség lesz! De ha munka helyett az öklünket rázzuk egymás felé, nem lesz két kezünk!

A folyamatos acsargással a jelenlegi ártó hatalomnak teszünk szolgálatot!

Csak egy pillanatra gondoljatok bele, hogy mit éreznénk, ha az események fordítva lennének. A mi támogatásunkkal bíró hatalomról derülne ki, hogy képtelen a problémáink megoldására. Hogy a bizalmunkkal kitüntetettek tönkretették a körülményeinket, a hazánkat. Ugye milyen nehéz lenne belátni? Belátni, hogy tévedtünk és az általunk tisztelt és támogatott emberek valójában nem érdemelnek tiszteletet? Szörnyű lenne! Tanusítsunk megértést azok felé, akiknek most ezt a nehéz utat kellene bejárniuk!

Barátaim, ha másért nem, azért segítsetek, mert ez nektek és támogatottjaitoknak is elemi érdeke! A biztosan elkövetkezendő ellenzéki években elindulhat egy megtisztulási folyamat, idő adatik, hogy a jelnlegi hatalom felvegye a lépést a korral és igazi baloldali erőként térjen vissza! És további új, vagy megújult erőket is fogadhat a hatalmi paletta.

Ha pedig a látszat ellenére a bizalmat kérő erő mégis elkövetné ugyanazokat az elemi hibákat, amelyeket a jelenlegi hatalom vét akkor egy megtisztult, tisztességesebb és szakmaibb pártokból álló parlamenttel tudjuk majd helyre utasítani!

Csak ne hagyjuk azt, hogy a média ismét olyan dolgokat hitessen el velünk, melyek nem úgy történtek, mint ahogy tálalják!

Át kell lépni a saját árnyékunkon. EGYÜTT!

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr43990849

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.17. 20:18:00

Orbánfób toposzok 1. Úgy döntöttem, sorozatot indítok. A politikai fórumok vitái ugyanis kezdenek unalomba fulladni a körkörösen visszatérő, lerágott csontoktól. (A fejemben már meg is fogantak a következő részek...) Nem nehéz ötletelni, van egy pár igen…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ymre 2009.03.09. 13:28:32

Na most én nem vagyok 1 nagy OV fan, de a beszédét élőben hallgattam, igen nagyon pozitív élmény volt. Van egy OV, aki már most jól látja át, amit a világ maga még nem: a most megroppant működési gyakorlat helyén épülő új világrend fő jellegzetességeit. Nem törekszik rá: tényleg látja. S ahogy a szerző megjegyzi az elcsuklásokat: LÁTTATJA is. Abszolút le a kalappal! Okos, nagylátószögű, tényleg örültem, hogy elhangzott.

Erre a komplett politológusi, sajtó siserehad még gondolkodni sem hajlandó rajta. Megakadtak azon a szakaszon, ami a kötelező ekézést tartalmazza.
A magam baja az, hogy Orbánnak meg kéne maradni ezen a szinten, mert végrehajtásra, apparátusi munkára tökéletesen alkalmatlan - és ezt nemcsak a 98-2002 közti időszak hihetetlen idiotizmusa, túlcentralizált terméketlensége, klientúra építése mondatja velem. Alkalmatlan. Nem több egy jó politológusnál. De annak nagyon jó, az szentigaz.
Bokros viszont a kapitalizmus saját működési feltételeinek javításán túl semmi eredményt nem fog elérni. Abcúg!
Magyarország nem több, mint egy osztályvezetői szintű feladat Németország minisztériumai számára. Itt nincs uralkodó osztály képzés (ami még Szlovákia sikerei mgött is látszik, nem is beszélve Erhard 1944-es felépítésétől kancellárságáig), akkor meg ezt kell belátni: maga sz ország az életképtelen, emberek. Egy Sólyom, aki nemzetközi hírű jogtudós címet tud elérni a Pázmányon, és a megyei első titkárhoz való benősülésen nyugszik a karrierje? Egy Gyurcsány, az öngyilkos apai nagyapjával, alkoholista apjával? Hagyjuk már. Akkor már inkább OV, vagy Róna Péter kezébe a végrehajtó hatalmat.

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.03.09. 23:29:02

Végre. Valaki szépen, összerendezetten és tárgyilagosan leírta. A Reakció blogban olvastam el a kommentek között, szívből remélem, hogy nem csak én egyedül.

Megnéztem - hallgattam az Orbán beszédet. Lelkesítő volt, különösen azért, mert tudom, hogy miről beszélt. De nem mindenki tudja. Nem mindenki olvas Bogár Lászlót, hallgat dr. Hetesi Zsoltot vagy dr. Végh Lászlót. Az eddigi világunk nem jön vissza többé és vártam, hogy Orbán Viktor ezt mikor érti meg. Megtörtént hálisten. Most még abban kell reménykedni, hogy nem hagyja magát megvásárolni és anélkül is sikerülhetnek a tervei, céljai. Mert ez sajnos korántsem biztos. Írtam a válság kialakulásáról, a globális birodalomról négy posztot a blogomban. Aki elolvassa, talán jobban megérti az Orbán beszédet - nem reklám, nem számít nálam a kattintásszám.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.04. 11:15:56

Győzz meg egy embert aki szerint az öszödi beszéd az a legigazabb és őszintébb beszéd volt a magyar politika elmúlt évtizedében. Az ilyen emberek azt nem fogják fel, hogy nem azért kellett volna évekkel ezelőtt elkotródnia az egész szoci libsi bandának, mert az öszödi beszéd hazugság volt, hanem pontosan azért mert igaz volt. az hogy ha meggyilkolok valakit, évekig tagadom, majd egy pillanatban elmondom egy haveri társaságban, az nem negligálja a tettet.

civilkontrol 2009.12.04. 17:28:27

Jesszusom. Túl azon, hogy voltak a posztomnak jó részei, egy jobbos Gréczy veszett el bennem. Még a nem létező szemüvegem is bepárásodott. Bár tény, azok az idők valóban át voltak itatva valamiféle pátosszal, de ez amit itt összehordtam tiszta fékezett habzás :o)))
1000 bocsánat, igyekszem tárgyilagosabb lenni
süti beállítások módosítása