HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Nincs programja a Fidesznek?

2009.03.13. 09:28 civilkontrol

Orbán Viktor interjút adott az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Ez nem kevés bátorságot feltételez. Hogy óvatosan fogalmazzak a riporter nem bánt vele hímes tojásként, de nem is ez a dolga! Azt olvastam, hogy Nofene? Orbán beteszi a lábát egy őt támadó médiumba? Nohát... Ércelődött a szerző, azt sejtetve, hogy Orbán csak a "hozzá hű" médiumoknak nyilatkozik. Beteszi, ahogy eddig sem futott el előle. Amit viszont nem láttam, hogy például a mi igazgyöngyünk, Gyurcsány úr mikor teszi be a lábát a határozottan kérdező (és nem ritkán kérdezve állító) riporternőhöz, vagy más, Gyurcsányt valóban kérdőre vonó médiumhoz.
Visszakanyarodva a témára. Miből futja az adócsökkentésre? Halljuk folyamatosan a már vádként elhangzó kérdést. Hiába magyarázza szerencsétlen Orbán, hogy nem kell futnia semmiből, ha jól csökkentünk adót az a gazdaság kifehéredését jelenti. Az adócsökkentés célja, hogy a szürke gazdaság szereplői végre öngyilkosság nélkül térhessenek vissza a fehér gazdaságba. Ez pedig hatalmas bevételt jelent. Nem értik. Nem baj.
De azt sem értik, hogy hogyan lehet jobb egészségügyet, oktatást, igazságszolgáltatást, kisebbségpolitikát .... (a sor az állam összes feladatát tartalmazza) igérni ebből az egyetlen bevételből?
Hát a Kapolyi féle üzleti körök felszámolásából barátaim!
Nem elég, hogy az állami rendszerünket ellepte a dilettantozmus (ebben azt hiszem a megmaradt kormánypárti társainkkal is egyetérthetünk) de az állam minden területére, minden apróbb repedésébe befurakodott a korrupció. Kicsik és nagyok. 10000 és többmilliárd forintos lenyúlások. Rendszeresen, üzletszerűen. Csak ismételni tudom magam. MMindenki nézze meg az elmult negyed év Célpont című műsorait. Döbbenet. Csak ez a műsor többmilliárd "elveszett" Forint helyét találta meg. Mi lenne, ha átvilágítanánk az államgépezetet???
Tehát ennek a patásként feltüntetett Orbán gyereknek van más programja is az adócsökkentésen kívül.
Rendet tenni. Szakértelemmel vezetni az állam feladatait.
Nincs feltétlenül szükség több pénzre a különböző állami területekre, hanem azok felhasználását kell górcső alá venni.
Ahogy a riportban is elhangzik:
Az egészségügy forrásainak felhasználása a leghatékonyabb országban 96%. Nálunk ez az arány 60%! Az egészségügyre fordított adónk közel fele a kormányzati ostobaság és/vagy a korrupció miatt folyik szerteszét. Az egészségügy helyett magánzsebekbe vagy az ostobaság tengerébe ömlik.
Vajon máshogy lenne ez az állam többi területén? Ugyan miért lenne máshogy??
Igaz ez minden olyan területre ami ma állami kézben van. Ebből persze sajnos egyre kevesebb van. Hiszen a megmondók megmondták: "Az állam rossz gazda"
Nos mint állampolgár mondom ezt: Elég volt ebből a romboló hatású eszméből!
Nem az állam rossz gazda, hanem Ti vagytok azok! Tán nem kéne általánosítani (ÁLLAM), hiszen az maga az előitélet bölcsője. Attól, hogy a jelenlegi vezetés rossz gazdaként viselkedik, még nem kéne az elkövetkezendő erőket is megvádolni.

Nincs programja Orbán Viktornak? Hiszen a legghatékonyabb programot hirdette meg az adócsökkentéssel párhuzamosan!
Rendet akarnak tenni az állami területeken! A működéshez fölhasznált források elköltését akarják rendbetenni, nem pedig a forrásokat bővítetni. Hát nem ez a legfontosabb teendő? Mit lehet ezen nem érteni? Nem kell hozzá több pénz, hanem a meglévőt kell jobban hasznosítani. Szakértelemmel és a korrupció visszaszorításával.
Mi az ami ennél hatékonyabb lehetne??
Ha pedig végre lehetőségük nyílik a program végrehajtására, nekünk is lesz feladatunk. Mindent támogatnunk kell ami a mi (Magyarország) érdekeinket szolgálja! Be kell fizetnünk az adókat. Csökkentenünk kell, sőt meg kell szüntetnünk a zsebbe juttatott bérezést. És leginkább figyelni kell a változást megvalósító politikai erő ténykedését és ha netán Kapolyi féle huncutságon érjük, azonnal figyelmeztetnünk kell, hogy ilyen garnitúrához már volt szerencsénk, többet nem kérjük!
A kiutat megtaláltuk. Lassan rá kellene lépnünk

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz gyurcsány program korrupció ellenzék adócsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr20999552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása