HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

A kormányzati semmittevés bizonyítékai

2009.03.18. 08:41 civilkontrol

 

Egyszerüen képtelen vagyok napirendre térni a tény felett.
Lex tojás, szájzár
Nem a mélyen antidemokratikus törvények tartalmára gondolok, hanem a hatályba léptetés páratlan gyorsaságára és a törvény használatának meghökkentő hatékonyságára.
A fenti két törvény példásan mutatja, hogy a kormány, ha lát megoldást, ha érdekelt egy probléma felszámolásában, bizony tud hatékonyan dolgozni. Nem sikítottak ellenzéki segítségért. Nem költöttek tízmilliókat tanácsadók javaslataira. Sőt! A hírek ez esetben nem teltek meg Gyurcsány úr médiaegyeztetéseivel. Nem volt nemzeti csúcs, válságstáb, semmi!
Valamelyik megalkotta, beterjesztették, megszavazták, punktum.
És ez így helyes. Ennek így kell működnie, hiszen a világ minden demokráciájában így működik.

Akkor most kérdeznék.
Tessék mondani, hogy a viharverte francba lehet az, hogy az október óta ismert válság ügyében még mindig nem történt semmi?????
Egyeztetések, kézrázások, kölcsönös mosoly és jó kívánságok. Voltak sajtó események, volt Fidesz számonkérés, parlamenten kívüli erők (Reformszövetség) ötleteinek latolgatása, de parlamenti döntés egy szál se!

Tessék mondani, az meg pláne hogy lehet, hogy a csőrike fejű oktatási miniszter évek óta tétlenül nézi, hogy mi zajlik a területén? Iskolás korú srácaink jelentős része totálisan elvadult. Nem tisztelnek sem Istent, sem embert. Terrorizálják egymást és a tanáraikat. A tanárok kezéből pedig minden rend teremtésre alkalmas eszközt kicsavart az OM az ostoba rendelkezéseivel.
És tudják mi történt a probléma megoldásának ügyében?
Tudomásom szerint Hiller úr egyetlen intézkedése eddig abban merült ki, hogy létrehozott egy hétköznap hívható zöld számot, ahol a sérelmet elszenvedettek bejelentést tehetnek. Illetve elhangzott egy igéret is, hogy NAGYON utánanéznek az ismert problémának. (Gyűlöljük ezt az árfolyamot! - micsoda hasonló cselekvési terv)
Hiller úr, Ön az Oktatási Miniszternek mondja magát.
Árulja már el, mit csinál Ön a munkaidejében???
Az ön egyetlen feladata, hogy az oktatás ügyét felemelje, a problémákat megoldja. Évek óta látható, micsoda káosz tombol a területén és NEM TÖRTÉNT SEMMI!!! Mit csinál Ön Hiller úr??? Mivel foglalkozik 9-től fél 6-ig???????
Mert mi innen a választók székéből csak azt látjuk, hogy mit nem csinál: Nem végzi a dolgát! Nem teszi azt, amire tartjuk Önt!
Az oktatás romokban, rendelet egy szál se, de hoppsz, mindenki mosolyra, hiszen a kormányunk pár hét alatt felszámolta a legsúlyosabb problémát a tojás és szájzár törvényekkel.

Máshol is van gond. Közbiztonság. Romokban. Az erőszakos bűncselekmények ma arra a szintre jutottak, hogy már fel sem kapjuk a fejünket. Sőt. Be sem kerül a hírekbe, mert már nem számít "sajtó eseménynek". Ez lett a normalitás kiindulópontja.
Nem tegnap óta könyörgünk egyre többen, hogy ha Önök képtelenek megvédeni bennünket, legalább a jogunkat adják vissza az önvédelemhez! Szüntessék meg az "Arányos önvédelem" elképesztően káros intézményét! Még törvényt se kéne alkotni, csupán eltörölni!
Százezerszer kértük, hogy szüntesség meg az idióta megélhetési bűnözés fogalmát!
Könyörögtünk, hogy az erőszakos cselekmények visszaszorításáért szigorítsák a BTK-t. És hogy csökkentsék a bírók mérlegelési lehetőségét az erőszakos bűncselekmények büntetési tételét tekintve.
Mi történt? SEMMI! Egyik területen sem történt előrelépés. Helyette megoldás gyanánt megpróbálják szétverni a szólás szabadságát és tűzzel vassal küzdenek a gyűlöletbeszéd törvény elfogadásáért! Ami, ha egyáltalán meg is old valamit, az csupán a tényleges problémák elenyésző százaléka.

De nincs gond. Ha Magukról van szó, hatékonyak. Ha saját magukat kell megvédeni, pillanatok alatt tudnak törvényt alkotni, jogszabályt módosítani.
Mi választók meg várjunk a sorunkra türelemmel. Most nem a mi ügyeinkkel vannak elfoglalva, de hamarosan arra is jut idő.
Kedveseim, ugyan mivel foglalkoztok, ha nem a mi ügyeinkkel???????????

Tisztelt hölgyek és urak. Szeretném felkiáltójelek tengerével jelezni, hogy Pandora szelencéjével tetszenek játszadozni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr681009119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása