HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Orbán hadüzenete

2010.03.05. 11:16 civilkontrol

Valószinűleg ezt még átirom párszor, de annyira telitődtem, hogy muszáj leirni, ami jön.

Orbán felszólalását vagy mély hallgatás fogja övezni, vagy hosszú ideig alakitja a közbeszédet, ha itthon nem is, de Európában mindenképpen. Sajnos én az elsőre tippelek.
Az elmondottak belpolitikai szempontból azért hangsúlyosak, mert nem a hazai sárdobáldában hangzottak el, hanem az EPP budapesti ülésén, ahol üres lózungokat, hatásvadász viziókat alaptalanul, rövid távú politikai haszon reményében bedobni az európai politikából való kiiratkozással egyenlő. Vagyis le merem szögezni, hogy az eddig balliberális oldalról vizionált hitelességi problémák most még a legnagyobb elfogultsággal sem állnak fenn, azaz, amit OV mondott azt meg is akarja valósitani.

Márpedig amit mondott, az igencsak komoly jelentősséggel bir. Magyarországgal az élen, korszakváltást javasolt az EU-nak. Sarkosabban fogalmazva hadat üzent a spekulativ tőkének, a "pénzkapitalizmusnak", helyette pedig a termelő kapitalizmust állitja fókuszba. Kimondta azt is, hogy az EU eddig nem döntötte el merre billentse a mérleg nyelvét pedig az európai lakosság szemszögéből nincs sok lamentálni való.
Pénzkapitalizmus helyett szociális piacgazdaságot hirdetett a spekuláns szereplők kemény szabályozásával párhuzamosan a termelés, a KKV és családi vállalkozások helyzetbe hozásával, mi több a bevándorlást eredményező népességfogyás megforditására a család középpontba helyezésével. Hogy javaslatát valóban fontolóra vegye az EU, a jövőre esedékes EU elnökségünkig péda értékű eredményeket akar felmutatni.

Nem kis szavak ezek. A hazai sajtó szokásához hűen csak a beszéd belpolitikai (igen rövid) szakaszát lebegtette. Pedig az most szót sem érdemel.
OV nem kisebb javaslatot tett, mint egész európát egy emberközelibb rendszer felé inditani velünk az élen.

Egyrészt van ok az aggodalomra. Ennél kevesebbért is történtek már szörnyű dolgok. A világot befolyásolni képes spekulációban érdekelt erők nyilván nem hullattak örömkönnyeket az elmondottak hallatán. Vagyis OV a hazai mezőnyön túl most valószinűleg nemzetközi ellenségeket is szerzett.
Másrészt viszont ki kellett már mondani amit OV kimondott és végtelen örömmel tölt el, hogy mindezt Orbán mondta ki. Tényleg elég volt a felemás állapotból, ami hétköznapi emberként megélve egyáltalán nem tűnik felemásnak.
Bár Orbán a gyufával játszik, remélhetőleg van annyi vér az EPP és talán az EP pucájában is, hogy elkezdje végre azt tenni ami a dolga: a választóik érdekeit képviselni!

Nekünk mindenesetre lehetőségünk van a talán élete legjobb formáját hozo Ducét trónra emelni. Akiben tombol a tettvágy, ráadásul világos és némi szerencsével megvalósitható tervekkel párosul.
És e nem kisivű szándék láttán köpök a Kopint datorgra, Orbánbányákra, Ezüsthajóra, meg a többi jelentéktelen faszságra.



30 mp után magyar


Akit ez a beszéd sem győzött meg arról, hogy mi Orbán szándéka, van-e programja, kiáll-e a hazájáért, azt semmi sem fogja.
Remélem egyre kevesebben vannak.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr111811039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2010.03.05. 12:24:11

Te aztán bele vagy szerelmesedbe a Viktorkába, az ömlengésed alapján azt is el tudom képzelni, hogy a f@szodat is kiverted a beszéd alatt. Mint a többi hívő, te is világmegváltó jelentőséget tulajdonítasz a szokásos üres frázisoknak.

Le a rossz pénzkapitalizmussal, a gonosz spekulánsokkal, éljen a jó emberarcú kapitalizmus és persze a család, a választók érdekeinek képviselete! Olyan egyértelmű...olyan üres...szavak, amiket jól ismerünk...szavak, amiket attól, hogy kimondunk, még semmi sem fog történni.

Az meg hogy majd Orbán szabja meg Európa új irányát külön röhejes. Sárközy, Merkel, Brown nem fog úgy bólogatni ezeknek az üres lózungoknak, mint a magadfajta rajongó.

civilkontrol 2010.03.05. 12:27:47

@Tilikov:
Őszintén sajnálom, hogy neked már csak a sértegetésben maradt örömöd.
Az "üres beszéd" frázisát persze tökéletesen megértem a mögöttünk hagyott 8 év láttán.

civilkontrol 2010.03.05. 12:32:44

@Tilikov:
Tény egyébként, a poszt valóban grécis lett, de nem állt szándékomban a pártatlanság és a kimértség eszközével magamat erkölcsileg megkérdőjelezhetetlennek láttatni.

Az elhangzottak után nem tudtam nem kifejezni a tiszteletemet és az optimizmusomat.
Még akkor sem, ha ez csavarja a ballib nózikat.

Walter Melone (törölt) 2010.03.05. 13:18:58

Szociális piacgazdaságot egy szocialista párt hirdessen, ne egy konzervatív!

Ja, hogy ez az?

Akkor most jön újra a kommunizmus?!

civilkontrol 2010.03.05. 13:28:13

@Walter Melone:
Ha neked ebből ez jött le, akkor egészen biztosan.
Más kérdés, hogy a spekuláció korlátozása szoritása aligha ütközik a konzervativ értékekkel.

De hogy visszanyaljak egy "szocialista" pártnak mi köze a neoliberális gondolkodáshoz, azt végképp nem tudom.

Walter Melone (törölt) 2010.03.05. 13:35:30

@civilkontrol:

Pedig egyszerű.
Ez csak álnév. Az európai értelemben vett jobboldara jellemző gazdaságpolitikát egyedül a baloldal képviseli maragyarországon. Sőt, lassan már ők sem.

szotyirapénzt 2010.03.05. 13:42:38

@Walter Melone:
Amiről OV beszélt az a néppárti gazd.pol., ami ellentétes a nekon, ill. neolib. gazd. pol-val. Minek az egyik alelnöke OV? Kiknek is beszélt?
Mi itt a kérdés?

szotyirapénzt 2010.03.05. 13:44:32

@Walter Melone:
"az európai értelemben vett jobbold" sem homogén

szotyirapénzt 2010.03.05. 13:46:51

@Walter Melone:
A baloldal M.o-on olyan munkáspárti lesz 1 éven belül, mint a huzat, csak figyelj. Olyan érzékenyek lesznek szociálisan, hogy öröm lesz nézni.

Rózsakert 2010.03.05. 14:52:30

@szotyirapénzt:
Én ennél is tovább megyek.

Tény, hogy a jelen parlamenti pártok közül a fidesz a legbaloldalibb mind gazdaság, mind társadalom politika szempontjából.
De ez még mindig nem feltétlen jelenti azt, hogy baloldali, tekintve a többi párt ultra szélsőséges neolib nézeteit.

Őszintén szólva engem az sem zavar, ha baloldali, ha az nem egyenlő a kommunizmussal.

Hovatartozástól függetlenül viszont a mondandó tartalma alapos okot ad az optimizmusra.

Walter Melone (törölt) 2010.03.05. 21:26:00

@szotyirapénzt:

Szociális_piacgazdaság=/=néppárti_gazdaságpolitika.

Ha meg igen, akkor semmi köze a konzervativizmushoz, sem a jobboldalhoz, ellenben sok köze van a szocializmushoz, a szocialista párthoz.

Ezt hiába magyarázod, nem lehet máshogy érteni.

"A baloldal M.o-on olyan munkáspárti lesz 1 éven belül, mint a huzat"

Akkor a Fidesz bukja a 2/3-át meg a társadalmi bázisát. Ha belekezd valami reformba, majd jön a szociális népszavazás... :-)))

Mély verem ez, és most az táncol a szélén, aki ásta...

Tehetetlen Dodó 2010.03.05. 21:29:04

Jól mondod.
Kritikusaidnak, akik a kommunizmus visszahozóját látják Orbánban, meg csak annyit: ha a klasszikus baloldali értékeket (nem a bolsevizmust, nem ám!) a mai úgynevezett "baloldali, szociáldemokrata" pártok nem akarják semmi áron se képviselni - holott ez volna a dolguk, nem a manchesteri vadkapitalizmus és a latin-amerikai társadalmi struktúra építése, némi bolsevik kérlelhetetlenséggel elegyítve - hát valakinek meg kell tenni ezt is. Tömény populizmus, igen: a nép érdekében, ahogy egy néppárti politikushoz illik.
Szeláví.

2010.03.05. 23:32:28

Nekem csak 2 pici problémám van ezzel a beszéddel, illetve a benne sokat hajtogatott szociális piacgazdasággal, meg az ótvar spekulációs banktőkével. Az, hogy ezekkel is csak úgy számol mintha csak egyszerű politikai ellenfelek, illetve ügyek lennének mint egy mszp, vagy egy szdsz. Ideig óráig el lehet szarozni azzal, hogy egy politikus kedve szerint működjenek (lokálisan), de előbb utóbb kiütközik az ő természetük is. (azért jó lesz meghívni a zUri Gellert: Szociális piacgazdaság MUKODJ!).
Hogyan, milyen piacokon kívánja elhelyezni a lelkes termelőmunka eredményét, esetleg többlettermelést, ha arra nem lesz vevő? Finanszírozza a zótvar finánctőke a termelést is meg a fogyasztást(piaci elhelyezést, esetleg raktározást is).
Valahogy ennek kimaradt a termellő kapitalizmus zászlóshajójának, az autógyártásnak a legutóbbi időkben lezajlott története?
Ez asziszi, hogy Magyarország=Európa és egyébként meg az egész világ rá vár, hogy Viktor! te mutasd meg az utat!
Ááááááááááá, nem érti ez a dolgokat. Azt hiszi, hogy egy elért fejlődési pontból vissza lehet fordulni ugyanoda, ahonnan ezt elértük(elqrtuk,ha nem is mi, de a többi nyEurópai ország)?????.........
Jóindulatú:D?
Egyébként lehet, hogy ez off, de álljon itt egy kurta kis adat arra, hogy áll most a világ (benne a mi kis országunkkal), mert ez a látszat ellenére
arról is szól: China alone holds $2.3 trillion in foreign exchange reserves, with nearly $800 billion in U.S. Treasury debt.
Hosszú cikkből van, ami látszólag a dollárnak a világ pénzrendszerét meghatározó fajsúlyáról szól, ámde!... No Viktorunk ebből, hogy tud a mi szociális piacgazdaságunk kimaradni ? Viseggrádi4ek fenyegető összezárása? Aknazár?

washingtonpost.com
How long can the U.S. dollar defy gravity?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.07. 17:41:42

@Walter Melone: milyen politikát űz egy jobboldali a gazdaságban?

civilkontrol 2010.03.08. 10:56:17

@tesz-vesz:
Szia tesz-vesz :o)

Nem igazán vagyok képben vele.
Nincs tévém és melyek után a neten nem nyomják a műsorát, igy a jobber bulgárúr produkcióból kimaradok.
Meg azt is tudom, hogy valami sötét folt van a mőltjában, ami végett utálni kell. Nagyjából ennyi.

De miért kérded?
süti beállítások módosítása