HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Háromig számolunk

2009.04.15. 17:00 civilkontrol

 

Kedves értem tevékenykedő elit munkásaim!

Szeretnék Veletek pár dolgot tisztázni.

Függetlenül attól, hogy melyikőtökkel értek szót jobban, mindkettőtök kötelessége a jó szolgálat.

Az érdekeimet szimpátiámtól függetlenül legjobb tudásotok szerint képviseljétek!

Mert tény, hogy a kenyeret, melyet a szátokba vesztek, az én pénzemből eszitek. 

A "kormányzásotokkal" pedig az én munkám gyümölcsét gondozzátok!

Nekem, adófizető állampolgárnak beleszólásom,  sőt! vétó jogom van munkálkodásotok irányát és célját illetően!

Tisztázzuk továbbá, azt is, hogy azért, mert egyikőtök nem leli a teljesen érthető letargiám okát, még nem teheti meg, hogy a felelősséget RÁM hárítja!

A ciános beszédben ugyanis nem a szóhasználattal van problémám, hanem a tényleges mondandóval!

Mert ha én depressziós vagyok, az bizony azt jelenti, hogy rosszul végzed/végzitek a dolgotokat! Erre a hibák beismerése és bocsánat kérés helyett a saját felelősségedet mentegetve engem vádolsz alaptalanul kapzsisággal, telhetetlenséggel! Mert el sem tudod képzelni, hogy nem csak anyagi természetű problémák gyötörnek!

Ejnye! 

 

De nem csak ennyiről van szó! Engem akartok ismét megadóztatni? Az én szociális juttatásaimat akarjátok elvenni, megnyirbálni, bruttósítani???

Az nem fog menni tovább pajtikáim!

 

Mondjátok csak, mi lenne, ha a gigantikus profitokat elért, külföldi multinacionális cégeket kezdenétek "föl"zárkóztatni a hazai realitásokhoz?

Mi történne, ha végre nem a mi terheinket emelnétek, a mi vagyonunkat privatizálnátok, hanem most először a multik és bankok péntárcáját is megkapirgálnátok?

 

Tudom. Azt mondanátok, hogy a tőke menekülőre fogná és mélybe zuhanna a forint! A tőke kivonulna, a nemzet hanyatlana!

 

De tudjátok mi történne valójában? 

Fizetőképessé válnánk aggódó elit munkásaim! A legnagyobb forgalmakat generáló iparágak megadóztatása révén elkezdene helyreállni az államkassza!!!

Ha pedig valamelyik multi nem bírja és elmegy, akkor jön a helyére másik száz például Kínából, vagy Indiából!

A váratlan mérlegjavulás láttán helyreállna a külső bizalom és a tőke visszahelyezne minket a térképre. Pillanatok alatt ismét hitelképessé válnánk!

De ezt ki ne merészeljétek használni, különben baj lesz!!!

 

És ha az összes multi elmenne? És nem jönne helyettük más, akkor mi lenne?

Kérditek aggódó, neoliberális tekintettel

 

Akkor kivonulnának Magyarországról, az lenne!!!

 

Istenem! Sipítanátok páni rémülettel: azt nem éljük túl!

 

Nem éljük túl? Tényleg nem???

Ha a stratégiai fontosságú külső szükségletek képviselőivel tárgyalóasztalhoz ülnénk és megállapodnánk, a többi meg menne ahová akar; vajon tényleg nem élnénk túl?

Még a végén a Magyar vállalkozók vennék át a helyüket! Pfujj!!!

A hipermarketeket pedig kórházakká, piacokká, sportpályákká alakítanánk, és mindez alatt elkezdenénk EGYMÁST támogatni: Karcsibácsihoz járnánk a sarokra húsért, Kovácsékhoz ecsetért a szemközti festékboltba, zöldségért, gyümölcsért pedig a piacokra!

 

És tudjátok mi történne az államháztartási egyenleggel, meg az oly megromlott külső bizalommal Ti kis ostoba elit porontyok?

Helyreállna!

Hopsz, az adómentességet adó váltotta fel: Nőtt a bevételi oldal! A kötelező multis áremeléseket követően (mert az adóveszteséget nem hajlandóak majd a profitból benyelni, az tuti!) pedig végre IGAZI piaci levegőhöz jutnának a hazai kis és középvállalkozások!

Elkezdhetnének kereskedni, szolgáltatni, szaporodni!

A még talpon maradt termelőknek pedig már nem csak az ultimátum szerű multis beszerzéseket kellene kielégítenie, megjelenne a tisztességes hazai felvevő piac is! Ezrével születnének a munkahelyek!

Több, mint a multiknál, mert a kisvállalkozások működése kevésbé kifinomult, azaz több emberi erőforrást igényel.

A frissiben munkát kapott honfitársaink pedig segély helyett adóbevételeket termelnének! És mivel az éhhalálra sem elég segély helyett tisztes juttatást kapnának, elkezdenek majd fogyasztani! Mely fogyasztási igényt újfent ki kell elégíteni ami újabb válallkozások és munkahelyek születését eredményezné!

Cigány honfitársaink alkalmazása, vagy képzése esetén pedig adókedvezményben részesíteni a vállalkozásokat!

 

(Kedves liberális elit, valami ilyesmiről szólhat az egyenlő bánásmód, igazi piacgazdaság. Tán nem ilyen a megtestesült liberalizmus valós arca???)

 

A kőrhinta beindulna és nem lenne megállás felfelé!

Egymásnál vásárolnánk Egymásért!

Nem kéne ezt megvalósítanunk polgártársaim?

 

Tisztelt elit gyerekek! Ti, akik az én pénzemből teszitek a puha popsitok alá az A6-osokat!

Azonnal adóztassátok meg a hazám martalékain osztozkodó multikat!!!

Ti, akik 2002-ben egy erős gazdasággal bíró országot vettetek át 2007-es (!!!) Euro céldátummal, majd később, de még bőven a válság kezdete előtt IMF hitelt vettetek fel az államcsőd elkerülésének érdekében!

Mindeközben vidáman furkáltátok a lyukakat az alföldbe M6 címszóval és öntöttétek az ellenőrizhetetlen milliárdokat az évtizede épülő 4-es metróba! A kormányközeli börtönválogatottról meg tán ne is beszéljünk! Ti adóztassátok meg őket, akiknél még tehetségtelenebb, pazarlóbb, korruptabb társaságot nem láttam! Ti adóztassatok, akik csalással jutottatok hatalomra (Öszöd!) majd eztán BELÉNK lövettetek (2006.10.23)! Ti, akik nyíltan államzüllesztő tevékenységet folytattok!!! És ezek után is van képetek visszafelé mutogatni és a társadalmat meg az ellenzéket hibáztatni! Adóztassátok meg a multikat Ti, akik a korlátlan hatalmat és a lehetőségek mekkáját a kezükbe adtátok, mindezt a mi rovásunkra!

Lassan nem ártana némi önmérsékletet tanusítanotok!

 

Azt mondják, a túlzott protekcionizmus nem jó. Hogy az EU-nak az is a lényege, hogy a külföldi terméket nem lehet hátrányos megkülönböztetlésben részesíteni a hazaival szemben.
Kérdem én, ki látott már olyat, hogy egy ország a külföldit részesíti előnyben, míg a hazait gáncsolja???

Megadóztatni a családjaink, barátaink adóterheinek megfelelő összeggel a külföldi tőkét is!

Miért féltitek őket ennyire? Valójában mi hasznunk van belőlük, ha az amúgy is adómentesen szerzett profitot külföldön költik el?

Ám ez az egész távolról sem az Ő bűnük! Nem Ők a hibásak, hanem Ti! Ha valaki talál egy lottóötös szelvényt, még jó, hogy kiváltja a nyereményt! Ez bizony a Ti bűnötök Elit munkásaim!

Megadóztatni a multikat, hogy ismét az esélyegyenlőség erejével kezdhessünk vállalkozásokat indítani, MI akik a cehhet álljuk!

Hogy ne egy adómentességet élvező, ezáltal versenyelőnyben részesített piaci ellenféllel kelljen szembenéznünk!

Azok is fizessenek akik válság idején is egy kisebb ország köétségvetéséhez hasonló profitot hordanak haza! Azok, akik gazdaságpolitikája miatt egy világgazdasági válság minden kínja szakadt most a nyakunkba! Megadóztatni őket a Szentségit! Mert ha nem, az egész társadalom fogja elmosni még a nyomotokat is!

Kedves Társadalom, kedves Honfitársaim!

Alsó és középosztály, cserben hagyott polgárság és nyomorba taszított százezrek, eszközként használt Cigányság és megfélemlített vidéki parasztemberek!

Mi lenne, ha megtanítanánk az elitünket HÁROMIG SZÁMOLNI?

Vajon Nekünk Tulajdonosoknak nem ezt kellene tennünk??

 

Azt teszitek, amit Mi, a MAGYAR TÁRSADALOM, Magyar adófizető polgárok követelünk, nem pedig azt, amit ti, elitgyerekek, vagy egyéb erők kívántok!

Mert ha nem veszitek tudomásul, hogy Minket szolgáltok, akkor megtanítunk titeket HÁROMIG számolni!

A KETTŐNÉL aláírások is lesznek, HÁROMNÁL pedig már nem lesz romantikus levelezés!!

Takarodjatok a Bokrosos, és Reformszővettséges népnyúzó törekvéseknek még a közeléből is és azokat adóztassátok meg, akiket kezdetektől is kellett volna!!!

Aztán ha az sem nyújt elegendő fedezetet, elkezdhetünk beszélgetni a minket is érintő "reformokról"!

 

Mi meg Polgártársaim ezalatt szépen megismerhetnénk egymást. A sarki henteseket, festékárusokat, piaci kofákat, EGYMÁST egytől egyig!

És végre elkezdhetnénk felgyógyulni több évtizedes sebeinkből!

 

Háromig számolunk!

EGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 komment

Címkék: politika társadalom válság egy három

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr23972734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyikhaj1 2009.03.02. 08:59:53

Ez igen!
Nem tudom, hogy amit írtál az közgazdaságilag helytálló-e (olvastam hasonló véleményeket) de gy biztos!
Ha mindenki így gondolkodna a demokráciáról, nem lenne több gondunk!
Figyelni fogom a blogot és terjesztem a jó hírét!
Csak így tovább, ha vannak még ilyen ötleteid, írd le azokat is, hátha eljutnak a megfelelő fülekbe!

Manbeast 2009.03.02. 10:34:34

Ha lehántom az írásodról a közbeszéd miatt ráragadt általános demagógiát, sokkal inkább helytálló, és helyén való értekezsét olvasok. Nagyon jók a meglátásaid, viszont néha eröltetetten csatolod hozzájuk a közbeszédben idetartozó fél-, vagy tévinformációkat. Mindenesetre támogatom a kezdeményezést. Magyarországnak, mint entitásnak rengeteg tapasztalata van. Olyan mint egy kamasz nebuló, aki ugyan duzzad a tudástól, de gyakorlata még nincs. Most, hogy néhány elvétett lépés súlyos tanuló pénzt fizettet a társadalmunkkal, talán egy kicsit közelebb kerülünk ahhoz, hogy meghozzuk az első felelős döntésünket, és egy olyan társadalmat hozunk létre, ahol a közös érdek nem a pénz lesz. Egy közös érdekünk van, mint társadalom, és ez az általános jólét, úgy anyagi, mint szellemi. Jelent pillantban mindkettő reménytelenül távolinak tűnhet, pedig egy karnyújtásnyira vagyunk tőle. A kérdés csupán az, hogy melyik kezünket, és mikor nyújtjuk fel.

civilkontrol 2009.03.02. 17:27:17

@Manbeast: A vesémbe látsz!
A következő topic éppen a modandód lényegét próbálja majd taglalni.
Remélem ott is számíthatok majd megtisztelő véleményedre!
Mindkettőtök (nyikaj1) "támogatását" köszönöm!
süti beállítások módosítása