HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Tisztánlátás

2009.06.16. 01:09 civilkontrol

Történelem szag van!

Ti nem érzitek úgy? 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr801187922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civilkontrol 2009.06.16. 11:34:26

A nyitóból ez lemaradt:
Szükségem lenne a tisztánlátásotokra!
Láttátok a orsosviktor c.miniszterelnök vasárnapi kongerrszusi beszédét? Nem?
Nézzétek meg! Hosszú, de megéri. Leginkább a második fele is izgis:
www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=&mm_id=16&media=6876&list=1)

Engem már a nyílt leveles sajtótájékoztatótól is rázott a hideg: fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=7216

A beszédek fényében Ti nem érzitek úgy, hogy nagyon nagy dolgok készülnek? Hogy az ifjak vastag betűs történelemírást akarnak végrehajtani?
Szerintem ezek nagyonnagyonnagyon komoly beszédek és egyáltalán nem a politikai haszonszerzésről szólnak, de belátom, hogy elfogult vagyok. Ti mit gondoltok? Vagytok-e negyed annyira optimisták, mi több, álmokat vizionálók, mint én?
hogyaszongya, itten nagyon nagyon naaaagy dolgok készülnek, itt dörömbölnek az ajtón! :o)

ILLED 2009.06.16. 12:49:15

Szerintem az van.

De csak a kétharmados kormányzás élve születésének előzetes vélelmével (mint a méhmagzat jogképessége). Különben, ha az nem jön össze, húzódik még az egész, ki tudja meddig.

Én határozottan azt érzem, hogy most a Fidesz kompromisszumok nélkül szeretne egy tiszta államot kiépíteni, melyben az alkotmányos garanciák, a fékek és ellensúlyok óraműpontosan beállíttatnának.

Így
- nem lenne az országgyűlés kezében a köztársasági elnök, hanem közvetlenül a néptől kapná a felhatalmazást, ezáltal sokkal erősebb lenne, és vele együtt mindazok, akiket kinevez és ajánl
- nem lenne a mindenkori kormány bábja a köztévé és megvalósulna a plurális média
- és még egy sor olyan demokratikus biztosíték, mely igazi demokráciákhoz kell
- egyesíti a szétszakított nemzetet kulturálisan, rámutat, hogy meghaladott a zsidózás-nácizás, és közös érdekeink, közös értékeink vannak

Szerintem ennek két buktatója van:
1. nem kapja meg a kétharmadot
2. gyenge lesz, elcsábul, és magának valamint azoknak akarja a hatalmat mindörökre, akiknek lekötelezettje lesz az ahhoz vezető úton:
- nemhogy nem erősíti meg a köztárásasági elnöki méltóságot, hanem még Sólyomot is leváltja
- magához láncolja a köztévét
- tehetségtelen Koltai filmekkel nevetségessé teszi a magyar kultúrát

Sajnos nagyon is sok a félelmem, ugyanakkor nagy Orbánban a bizalmam, hiszen kultúrában, szakmában már bizonyított, és a ma húsz éve elmondott beszédével rászolgált a hitelre, bizalomra, mert akkor úgy állt ki az ország érdeke mellett, hogy kockáztatott: kommunista diktatúra volt, és szovjet csapatok az országban, és nem lehetett tudni, hogy lesz-e rendszerváltozás.

ILLED 2009.06.16. 15:09:02

Viszont, amennyiben a "nagyon nagy dolgok készülnek" alatt azt érted, hogy erőszakkal magukhoz ragadják-e a hatalmat és visszafoglalják-e Nagy-Magyarországot, akkor arra nekem is nem a válaszom. :) :P
süti beállítások módosítása