HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Plakátháború

2010.01.15. 10:55 civilkontrol

Kellene a 2/3?

Akkor ne csak elhitetni tessenek, hogy megszűnik a korrupció, hanem lássuk a szándékot is. Kérünk szépen egy törvénycsomagot, ahol a közszolgáknál épp úgy, mint a rendőrségnél, súlyozottan büntetik a hivatalból elkövetett bűnöket. Nincs elévülés, nincs mentelmi jog.

 

Nem kicsit ment föl a vérnyomásom a Fidesz kommunikációs géniuszainak újabb és újabb brillirozása miatt, volt ahol ki is fakadtam. Jó szokás szerint alternativa nélkül picsogtam, ezt szeretném most korrigálni.

 

Lehet, hogy tévedek, de szerintem nem csak az eszköz, de maga a cél is hibásan lett kijelölve.

Az MSZP kivételével most mindenki az MSZP-ből kiábrándult szavazókat jelölte meg 1-es prioritással. Ezt talán a Jobbik csinálja a legegyedibben és alighanem a legeredményesebben is. A Jobbik ugyanis (túl a radik szavazatainak megszerzésén) nem csupán a tisztesség látszatát kivánja kelteni, hanem tisztességes is és tisztességét még nem kezdte ki 4 évnyi kormányzás balliberális dühe sem.

A Fidesz pedig próbálja megtartani a bázisát és begyűjteni a lecsurgó antiradi szavazatokat, leginkább az MSZP-től. Pedig van egy sokkal nagyobb réteg. Az a bizonyos 30%, ami most talán 50%-ra is rúghat. Akik sosem mennek szavazni, kiábrándultak, flusztáltak, köpnek az egészre.

 

Egyik barátommal nem voltunk restek utcára menni és elkezdtük kérdezgetni az embereket, hogy mennek-e áprilisban szavazni. A legtöbben azt válaszolták, hogy “nem tudom” második helyet kapta a nem és utolsót az igen. Az első két esetben azt is megkérdeztük, miért?

A néhány érdekes egyedi válaszon kivül azt kaptuk, amit sejtettünk:

Mindegyik egyforma, nem változik semi, mindegyik ellenszenves, a politikusok egységesen trógerek.

 

No ez itten a legnagyobb megfogni kivánt réteg és nagyjából az inaktivitásuk oka is ismert.

Vajon jó válasz-e erre a 2006 után ismét bevetendő “Változás” plakáthadjárat? Ettől nőne meg a kiábrándultak szavazati kedve??? Ennyire futotta a kommunikációs csapattól?

 

Mondok egy tippet. A korrupció igen hangaztos téma mostanában, csk épp a kiábrándultak épp úgy érintettnek tartják a Fideszt, mint a Szocikat, vagyis az “elszámoltatás” meg a “felszámoljuk a korrupciót” épp olyan egyoldalú és üres igéretnek hangzik a Fidesztől, mint a szociktól, magyarán nem hoz szavazatot.

 

Kellene az 50+1%? Vagy a 2/3?

Akkor ne csak mondani tessenek, hogy megszűnik a korrupció. Ne csak a látszat legyen tuningolva (mert a közönyösek ezen élnek 20 éve és ettől veri őket a viz), hanem lássuk a szándékot is.

 

Kérünk szépen egy törvénycsomagot, ahol a közszolgáknál épp úgy, mint a rendőrségnél, vagy a katonaságnál súlyozottan büntetik a hivatalból elkövetett bűnöket. Minden közszereplőre kiterjesztve. Nincs elévülés, nincs mentelmi jog. A csomagban pedig legyen benne, hogy akit csinytevésen érnek az a súlyozott büntetésen (és természetesen anyagi felelősségen) kivül búcsút inthet a közszolgaságnak, a jogi személlyé válásnak, de még a közszereplésnek is, mégpedig egy életre!

 

Lássunk vérge egy olyan törvénycsomagot, ami garanciákat nyújt a választópolgárok számára, hogy a korrupció immár nem hogy nem éri meg, de életveszélyes! Mert aki a köz bizalmát élvezve közszolga mivoltában elárulja a közt, az egész hátralévő életében szenvedni fogja ennek következményét!

Ez pedig hatékonyan tartaná távol az ügyeskedésre játszó közszolgának mutatkozó szélhámosokat a politikától és igatná meg az egyébként tisztességes, de túl jó ajánlatot kapó egyéneket is.

 

Ha a Fidesz semmit mondó jelszavak helyett ezzel plakátozná ki az országot, annak bizony lenne hatása!

15 komment

Címkék: kampány fidesz korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr81674092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naugyehogy 2010.01.15. 12:05:35

annak az Országgyűlésnek nyújtson be törvénycsomagot a Fidesz amelyikben ellenzékben van?
Van ilyen törekvés, kész program is van, nehezen gondolnám, hogy nincsenek már a fiókban több témában kidolgozott törvénytervezetek...
Csak ismételni tudom magamat: a plakátok nem azoknak szólnak akik tájékozódnak a köz ügyeit illetőleg, hanem azoknak akik nem.
a jobbikról pedig csak ennyit: mandiner.hu/cikk/orizetben_egy_jobbik-elnok

Tilikov (törölt) 2010.01.15. 12:14:10

Naiv vagy. A korrupcióra rávehető fidesznyikeknek (mert ne mondja senki, hogy náluk nincs ilyen) már csurog a nyála a húsosfazék után, fényezik a kiskanalaikat. Ők csak az mszp-s csalókat akarják elszámoltatni, nem saját magukat. Na mibe, hogy nem lesz ilyen törvénycsomag.

naugyehogy 2010.01.15. 12:16:31

@Tilikov: mibe hogy lesz?
20 év politikai tapasztalattal nem mondjuk már, hogy annyira kezdő a Fidesz h ne tudja, hogy elemi érdeke ilyen tv. javaslatot előterjeszteni különben választási győzelem +1év és kinyírja őket a közhangulat. Nem hiszem h szeretnének bevállalni egy olyan légüres térben kormányzást amit az MSZP bevállalt! Ők nem is tudnák végigvinni satnyább média és még satnyább gazdasági háttérrel!!!

civilkontrol 2010.01.15. 12:27:42

@naugyehogy:
annak az Országgyűlésnek nyújtson be törvénycsomagot a Fidesz amelyikben ellenzékben van?

Dehhhoooogy, te csacccsiii.
Készitsék el a törvényjavaslatot, majd publikálják, hogy a hozzáértőbb népek megköpködhessék és véleményezhessék (hogy kiderüljön, valóban az van-e a törvényben, ami) végül plakátozzák tele vele az országot, hogyaszondja, ha meglesz a 2/3, beégetjük az alkotmányba a valóban antikorrupciós csomagot.
Lenne hatása, abbiztos!

Nem akartam sem jobbik sztárolni, sem fidesz fikázni (pontosabban csak a kampányagyakat) pusztán annyit szerettem volna jelezni, hogy a kiábrándultaknál ez a történet ismét egy gagyi igéretversenynek látszik:

MSZP: Megalkottuk a korrupciós csomagot
FIDESZ: mi is, de mi használni is fogjuk és ti korruptabbak vagytok!

Ezt pedig föl lehetne oldani, ha hiteles válaszok születnének a kérdésre.

civilkontrol 2010.01.15. 12:31:01

@Tilikov:
Nem értünk egyet
Zsigerből sem (fidesznyik és társai), de ésszerűség alapján sem.
Ha a fidesz most megreszkirona egy huncut 4 évet, túl azon, hogy az mszp-szdsz-hez hasonlóan leradirozná magát a palettáról, szerintem fizikai értelemben is veszélybe sodorná magát.
Kezd betelni a pohár, de csúnyán.
Most még csönd van, mert kivárják az emberek a váltást, de ha a váltás is ezt csinálja, akkor jó esély van a népharagra.

civilkontrol 2010.01.15. 13:55:45

Egyébként nagyrészt azért vetettem föl ezt, mert tele a hócipőm, hogy korrupció, de leginkább kormányzati teljesitmény terén egy lapon emlitik a Fideszt a szoclibekkel.
Ez szerintem egy olyan ötlet ami a "mindegyik egyforma" tipusú embereket is elgondolkodtatná.

naugyehogy 2010.01.16. 00:51:39

ne haragudj de ilyen témának nem plakáton van a helye... Sem funkciója, sem terjedelme nem engedi, hogy értelmeset tudj kihozni belőle.
A plakát még ha választási is arra való amire mondjuk akármelyik cég használja: rövid, tömör velős üzenetek eljuttatására.

gpetersz 2010.01.18. 06:33:24

@naugyehogy: Oké, ne tegye plakátra, tegye a honlapjára...

Én is a 30-50% -ba esnék, ha nem akarnék büntetni keményen. Így most kapnak egy Jobbikot. Szíriusziakat a Parlamentbe. Parthus hercegeket. Százat, ezeret.

1. A Jobbik bizonyíthat. Mai, modern párt, ami magyar értékeket képvisel, ÉS nem hozza vissza a kötelező hittant.

2. A többi meg kezdjen kidolgozni kommunikációs stratégiákat és kapja is be.

naugyehogy 2010.01.18. 11:43:27

@gpetersz: okos vagy...

A nagy nemzetmentők majd biztosan nem fogják forszírozni a hittant...
A jobbik mint mai magyar érdekeket képviselő MODERN párt... leszaladok az agyamról.

A honlapra meg kirakta: ott van az a jobb menüsorban a mappáknál. Keresd kormányprogramként, vagy "Erős Magyarország" programként, meg lesz az.

civilkontrol 2010.01.18. 13:47:21

@naugyehogy:
Én mindezt épitő jellegű kritikának szántam/szánom és igencsak felbasz ez az ütögetem a fülem és közbe kiabálok virtus nem csak a Te részedről, hanem úgy általában.
Lehet nem tudomást venni a körülményekről, csak épp nem érdemes.
Számtalan @gpetersz: van és nem azért fognak a jobbikra voksolni, (vagy senkire sem) mert ostobák, vagy vérrel akarnak lámpavasat rajzolni a falra, hanem mert a Fidesz részben önhibájából és nagyrészt önhibáján kivül csúnyán lerongyolódott a szocik mellé.

A szocik és immár a jobbik is megtesz mindent, hogy a fideszt éppoly korrupt és tehetetlen társaságnak láttassa, mint a szoclibeket.

Az emiatt kiábrándult embereket pedig nem lehet egy "Itt az idő"-vel meggyőzni.
Olyan vállalások kellenének, melyek garanciát is tartalmaznak.

A fenti szerintem ilyen és a szándékon kivül nem nagyon van akadálya, de nyilván vannak más lehetőségek is.

A szimpla igéret, meg az egyszerű jelszavak hangoztatása (szerintem) most kevés lesz egy biztos, tisztes és jogos győzelemhez.

Ó...je! 2010.01.20. 00:08:28

Itt mindenkinek igaza van!

Hagyjuk a plakátolást, naugyehogy érvei miatt is, meg amúgyis heh'ótom van hogy mindenhol őket bámulhatom és ennyi pénzt elcsesznek.
Akkor küldjék el levélben 1-2 oldalban összesűrítve (ahogy azt tették kéregetés és "nyugdíj garancia" tekintetében)mert azt se várják hogy mindenki végigolvassa a kormányprogramjukat.
De könyörgöm abból se küldjenek 2 hetente újat :)

Ja és ha már a felelőségnél tartunk... Itt tényleg nincs a minisztereinknek (szolgáinknak magyarul) és közszolgáinknak semmi felelősége? ld. meghamisított költségvetési hiány adatok, hamis nyilatkozatok, közpénzek nyílt elherdálása (pl kormányzati negyed, most had ne soroljam tovább mert 2 napig ülhetek itt)
Ezeknek kik a "felelősei"?
Csak mert szeretik magukat politikai elitnek és felelős politikusnak titulálni.

(Amikor általános iskolában én voltam a hetes vagy FELELŐS (ki hogy hívja) és nem töröltem le a táblát egyből rácsesztem.)

Igenis szedjék elő a felelősöket és csesszenek rá ők is!!! (függetlenül attól, hogy piros szemű vagy jaffás vagy kukluxos)

Haloperidol 2010.01.20. 14:56:26

@civilkontrol:

A fideszben most az a nézet, hogy "most semmit nem szabad csinálni, mert annyira szarul csinálták a maszoposok, hogy magától ölünkbe hullik a győzelem, és ha a jobbik nincsen akkor a 2/3 is". Ezt onnan tudom, hogy régebben (amikor még lelkes fiatal voltam) nagy polgári körös aktivista voltam, és elég sok fideszes van az ismeretségi körömben. (Azóta (pár fideszes pofon után) fenőttem és abbahagytam az egész polgári körös hülyeséget).

Szóval ennek a "stratégiának" az eredménye ez a kampány. A mezei fideszes még örül is (mondták :-) mert nem kell annyit melózni, mint amikor az volt a jelszó, hogy mindenki hozzon még egy embert. (Akkor még én is része voltam a kampánygépezetnek, jól felhergelt engem is OV. Hát igen, fiatalság, bolondság. Én is beszoptam azt a maszlagot.)

Haloperidol 2010.01.20. 14:57:51

Bocs, kimaradt:

"és ha a jobbik nincsen akkor a 2/3 is MEGVAN"

civilkontrol 2010.01.20. 18:19:33

@LION_heart:
És most hogy korosabb lettél, sok mindent megtapasztalt ravaszdi róka, ezért a jobbikra szavazol, mer az "más"? :o)))

Ez igy mondjuk elég vicces, legalábbis nekem :o)

A nem érdemes csinálni semmit flash-ben egyetértünk. Valóban ez a szitu, de ennek komplexebb a magyarázata, mint az "amúgy is az ölünkbe hullik".

Lásd svéd nyugdij modell esete. Ugyan semmi ilyen konkrétumot nem mondott a fityisz, mégis ezzel van telefingva minden sajtóorgánum hirdetési rovata. Ha bármit mond, villant, javasol, egyből megpróbálják kiforgatni és visszadobni a feladónak.
Ezért (is) van nagy csönd sokmindenről és bár stratégiailag megértem, tény, hogy nem tetszik.

A posztot épp ez a nem tetszés szülte.
Veletek az élen minden párt (tán az LMP a kivétel) azon töri magát, hogy okkal, ok nélkül bemocskolja a fityiszt. Ezek a nyomik meg ugyanúgy alig reagálnak, mint 2002-ben, amikor emiatt el is bukták a választásokat.
Látszik, hogy ugyanazokat a nyomoronc kampányfogásokat hallják, amikkel már elbuktak két választást.
A 2010-est nem fogják, de nem a kampányuk miatt, mert az szánalmas, hanem a kormányunk miatt.

Pedig igencsak lehetne és kellene reagálni a sárdobálásra és a fenti épp egy ilyen nehezen megkérdőjelezhető reakció lenne.

No az ilyen jellegű (az állampolgárt megalkuvás nélkül szolgáló) terveket hiányolom nagyon és az ezzel kapcsolatos szkepticizmusom napról napra nő.
süti beállítások módosítása