HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Hunvald keze

2009.11.06. 14:07 civilkontrol

Reggel, mikor a hírekben hallottam, hogy ma dönt a képviselő-testület Hunvald fizetéséről, gondoltam előre megirom ezt a posztot, hogy már csak marketingelni kelljen a kellő pillanatban, de a józan ész győzőtt. Gondoltam, ez nem eshet meg, így mindek is vesződnék vele?
A józan ész diktátumát azonban ismét áttörte a szocialista tempó.
Eltekintenék most a történet erkölcsi oldalától. Hogy egy börtönben lévő polgármester -kinek már zár alá helyezték a vagyonát (!) 12 autóját, repülőjét- a testület jóvoltából tovább kapja azt a közpénzből finanszírozott fizetést és költségtéritést (!) melyet sem munkával, sem költségekkel nem viszonoz. Ez az történet erkölcsi szála, avagy a politikai töltet az ellenzék számára, foglalkozzanak ezzel a publicisták, mert bizony van rá ok.
Én a történet logikáját nem értem. Hogy a hajdani nagyból középbe migráló párt mit művel??? Tudják jól, micsoda elképesztő presztizs veszteség az egész Hunvald ügy. Ha nincs különösebb fejlemény, akkor is belengi a médiát, nem kevés fanatikust lemorzsolva ezzel a még meglévő szavazóbáisból. Akkor hogy a csudába lehet, hogy a szocialisták megmondó alakulata nem tolt oda ultimátumot a tisztelt képviselő-testületnek, hogy például "márpedig megvonjátok tőle a juttatásokat! Igy is csehül állunk, semmi szükség rá, hogy a jobboldal erről harsogjon most hetekig" Persze meg lehet magyarázni, és meg is fogják. A jogszabályi háttér hiánya és a többi. Csak éppen ez aligha érdekli a közvéleményt, mi több, inkább olaj a tűzre. A logika azt diktálta volna, hogy vonják meg a fietést és az esetleges jogi bukfencet kezdjék el magyarázni például az erkölcsi szükségszerűséggel.
Nem igy történt A rációt felülirta valami, de fogalmam nincs, hogy mi. A téboly? Egy hosszú kéz? Hogy eshetett ez meg?
Két kérdés motoszkál a fejemben. Ki ez a Hunvald György? Vajon ő érte el a börtön hűséből, hogy a testület biztositsa számára az apanázst? Őszintén nem tudom, de számomra vadnak hangik. Nem tudom elképzelni, hogy az egész posztkomcsi gépezetet be tudná sakkolni egy fia Hunvald.
Akkor viszont föltenném a másik kérdést. Hogy történhetett ez meg? Egyszerüen csak kezd eluralkodni a káosz és a szétesés? Vagy újabb elterelő hadműveletnek lehetünk tanui?
Ti mit gondoltok?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr481504735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeepunk 2009.11.06. 14:17:33

Lehet, hogy a ő maga személyesen a KERESZTAPA :) És frankón polgármesternek álcázta magát és két évre sittre is rakták, hogy senkinek ne tűnjön fel mi folyik a háttérben :)
Ésszerű magyarázat erre nincs.

civilkontrol 2009.11.06. 14:29:41

@eeepunk: Igen, eddig én is itt tartok. Ez a káosz szárba szökkenését jelené, de ez számomra túlontúl optimista forgatókönyv :o)

BéKu 2009.11.06. 17:56:48

Hunvald még szocialista-érdekkörökkel nézve is nagyhalnak tűnik így, ahogy szépen lassan derülnek ki róla a dolgok. Rohadt sok pénze volt, rohadt nagy lábon élt, és rohadtul eltékozolt egy csomó, amúgy k*rva sokat érő épületet.

Szerintem valamit nagyon tud az a pali. Vagy információkkal van jól ellátva, és nem akarják, hogy beszéljen, vagy olyan érdekkörök, ha úgy tetszik pénzemberek állnak mögötte, akik esetleg hozzá kötötték A PÁRT támogatását. Mást nem látok. Nézzétek meg Zuschlagot, őt egyből kirakták, látszik hogy csak egy kishal. Hunvalddal ezt nem merik megtenni - szerintem a fenti okokból kifolyólag.

Frank'Leó 2009.11.07. 00:52:54

Én érteni vélem a dolgot, pontosabban egy hetedik kerületi szoci jó ismerősöm mesélt róla.
Hunvald - noha nyilván van erős kapcsolati hálója - alapvetően kerületi figura. Ott lett pártelnök, még a 90-es évek közepe táján. Úgy, hogy mindenkit meghallgatott, egyetértett velük, és segítőkész volt. 98-tól alpolgármester, majd polgármester, ami nem meglepő egy olyan kerületben, ahol stabil többsége volt a bal-lib. koalíciónak. (Érdekesség: Hunvald többek között azzal nyerte meg a nagyrészt nyugdíjas párttagságot, hogy támadta az szdsz-t. Majd választás előtt, már pártelnökként, logikusan, megkötötte vele a megállapodást.)
Fontos még a vezetői kör, tíz-húsz ember: közülük kerülnek ki kerület pártelnökség és az önkormis képviselők. Többségük jámbor helyi politizáló figura, s akad köztük néhány elszántabb karrierista. Őket Hunvald ügyesen kezelte, kaptak az ambíciójuknak megfelelő pozíciót, illetve jó szót. Nem vicc, Hunvald rendkívül barátságos tud lenni, és számos embernél ez a meghatározó: H. Gyuri a jó főnök, a barátunk, emberileg számíthatunk rá.
A karrieristább alakok bizonyára sejtették/tudták, mi zajlik ingatlanügyben, bár valószínűleg ők sem, vagy kis arányban részesülhettek ezek hasznából. A vezetőség jámborabb része (a többség) pedig ma is hisz vagy legalábbis hinni akar abban, hogy nem voltak ingatlanügyek, Hunvald ártatlan.
Hunvald ügyes személyi húzása volt a letartóztatása előtt, hogy a polgármesteri feladatokra az előbbi (karriesista) csoprotból jelölt ki helyettesítőt, a kerületi párt vezetésére viszont egy naív rendes embert (egy fiatal lányt).

Ez idáig a helyi sztori. Egyszerű, mondhatni kisszerű történet. Miközben a szocpártnak országos nagy égés, ráadásul több felvonásban.
Miért hagyják ezt? Először is a szocpárt demokratikusan, de legalábbis decentralizáltan működik. A felsőbb szervek csak rendkívüli esetben avatkoznak be, például, ha egy megyében tömegesen léptetnem be fiktív tagokat. Itt a kerületben azonban zajlik a normál pártélet, a pártelnök ugyan akadályoztatva van, de hát él az ártatlanság vélelme.
A fővárosi vezetés annyit tudott elérni, hogy Hunvald néhány hónappal a letartóztatása után, lemondott a fővárosi képviselőségről.

Ez így számomra hihető, érthető, hogyan folyhat tovább és tovább ez a szomorújáték. Igazából az volna érdekes ha azok is elmondanák a véleményüket, akik benne vannak ebben a vezetői körben.

Civilkontroll! Szerintem elküldhetnéd ezt a posztot vagy a linkjét a ker. pártelnökségnek, hogy mondják el, hogyan látják.

little green rooster 2009.11.09. 05:17:25

Azért jellemző az, hogy mennyire sötétek ezek az erzsébetvárosi szocik: választások előtt fél évvel sem gondolnak arra, hogy az egyszerű választó mit gondol arról, hogy egy előzetesben üldögélő közéleti személynek pártja rezzenéstelenül folyósítja a nem minimálbér nagyságú "járandóságát".
Nem véletlen, hogy Drazsé minisztériuma, és Mónika alelnök is egyre türelmetlenebbül üzennek nekik.

Frank'Leó 2009.12.16. 23:41:08

@Frank'Leó:

Mondd Civilkontrol! Elküldted a hétker pártelnökségnek?

Mert az érdekes lett volna. Ez így csak szöveg, szöveg, szöveg.

Sajnálom, többre tartottalak...

civilkontrol 2009.12.20. 22:46:25

Nem. Bevallom, vivódok.
De kezdek hajlani a küldés felé
süti beállítások módosítása