HTML

Háromig Számolunk

„A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem.” Szollár Domokos az elitélt Bendek Fülöp 4.8 milliós végkielégitéséről „Lehet, hogy nem szokványos, de törvényes" Suchman Tamás a 804 milliós Tocsik botrányról ----------------------------------------------- "Nem túl finom megoldás, de rém hatékony" Avi megjegyzése Tonyhoz a Blöffből. ...no meg az életfogytiglan, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, népharag, meg minden, amitől megremeg kezetek, lábatok áruló szarjankók!

Friss topikok

  • tesz-vesz: @civilkontrol: jobban örülnék egy posztvitához. tehát hogy posztba írod, aztán én posztban válaszo... (2010.07.26. 17:53) Dr. Nagy Róza for president
  • civilkontrol: @tesz-vesz: Bizony ám. kkbk.blog.hu/2009/09/09/gazdasagi_bergyilkos :o) Csak most talán válto... (2010.07.24. 23:04) A csata elkezdődött
  • civilkontrol: @Kalimera: Übergáz voltam, javitva, köszi mégegyszer! (most mindenki döntse el magában, hogy a ... (2010.07.19. 06:57) Én Veletek vagyok!
  • DjKaller: "Ebbe beleértjük azt az LMP-t is amelynek a javára az MSZP visszalépet, ez is azt bizonyítja, hogy... (2010.04.16. 00:25) Újabb kurucz-barika "leleplezés"
  • tesz-vesz: @civilkontrol: pont amiatt amit írtál alpári, bunkó, trágár, bárdolatlan paraszt ezek nem erkölc... (2010.04.09. 23:37) Kapjátok be!

Linkblog

Antiszemitizmus és sajtódiktatúra

2011.01.04. 09:53 civilkontrol

 

Azt gondolni, hogy január 1-től elnémítják a véleményeket, ostobaság.
A jelenleg tomboló médiadiktatúrázás ugyanaz a sunyi eszköz, mint a most kipukkant antiszemitázás.

 

Készséggel elfogadom, hogy a MT hemzseg a hibáktól, pedig még nem is olvastam.
De azt gondolni, hogy január 1-től elnémítják a narancsos ködön kívüli véleményeket egyszerűen ostobaság. Sem a hely, sem az idő nem alkalmas ilyesmire.
És ezt azok is pontosan tudják, akik teleokádják a médiát rettegésükkel. (édes kis paradoxon, hogy már 4 napja üzemel a sajtódiktatúra, mégis tucatjaival publikálódnak a hazaárulást súroló kaparmányok)

Az attak, amit a pofánkba kapunk páratlan, de mégis olyan ismerős. Ma reggel ugrott be mi ez. A szocik régi fegyvere elavult és újat szereztek.
Az antiszemitizmus nevű csodafegyver kipukkant. 2002-ben és 2006-ban még működött, de azóta eljárt felette az idő. Ma már nem csak nevetséges, de (sajnos) nem is trendi az antiszemitázás, még ha jogos is, a Fityesz pedig egyértelműen bizonyította kül és belföldön, hogy köze nincs ilyesmihez. A vádról bebizonyosodott, hogy sunyi rágalom. Új lemez kellett, ez pedig a sajtószabadság féltése.
Most ezzel lesz telefingva minden, náci vezér helyett diktátornak kell öltöztetni Orbánékat.
Hogy ez magától nem jutott eszébe a (bikicsunájozó, "Lájkoló") szoci agytrösztnek, az biztos. Kívülről súgtak nekik és kívülről élezik a "kampányt" profi eszköztárral, hogy ledarálják a Fidesz támogatottságát. Az is látszik, hogy hajlandóak elmenni a falig.

A Fityesz eddigi intézkedéseivel a leghúzósabb köröket sértette (hogy képviselje saját nemzete érdekeit) és most beindult az ellentámadás.

Remélem lesz annyi eszük a fiúknak, hogy ezt az antiszemita-véleményterror párhuzamot elkezdjék orrba-szájba szajkózni, hogy kicsorbuljon a fegyver éle. Épp olyan hazug görénység sajtódiktatúrát vizionálni, mint antiszemitázni.

Legyen akármennyi dühítő hiba, önfejű baromság, bénázás, ennyire még nem voltam biztos a dolgomban, hogy jó helyen van a voksom a Fidesznél. Egyértelműen látszik, hogy nemzeti érdeket érvényesítenek és nem szarják össze magukat a fegyverropogástól.
Lehet, hogy nem hibátlanok és nem is a legokosabbak, de nem hazaárulók és eddig ilyen kormányunk sajnos nem volt :o(

Előre! Éljen Szalai Annamária, vasra verni a hőbörgőket, induljon a terror!

Szólj hozzá!

A csata elkezdődött

2010.07.19. 22:45 civilkontrol

"A következő évi költségvetés hiányszámaiért azok felelnek akik ezt elkészitették és akik nemzetközileg legitimálták ezeket a valótlan számokat. Ebből a felelősségből senki sem húzhatja ki magát (...) aki a fiktiv számok oldalán szólal meg.

Mi az IMF-fel megállapodásra törekszünk, de azt nem lehet múltbeli bűnök alapján megtenni. "

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=9437

Orbán Viktor 2009.12.04


Valahol itt kezdődött az a történet, melynek tegnap újabb epizódját láthattuk a két nemzetközi szervezet látványos távozásával.

A decemberi nyitány után március 4-én folytatódott az előjáték, a budapesti EPP ülésen ahol Orbán a számomra legmeghatározóbb beszédét mondta el. 
http://www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=8656

Úgy látszik nem csak üres kampánybeszéd volt.
A válság kiváltóját, "a kapitalizmus válságát" a pénzkapitalizmus (spekuláció) féktelen elszabadulásában vélte fölfedezni. A kiutat pedig a munkán és termelésen alapuló szociális piacgazdaság megújitásában jelölte meg.
A legerősebb mondat talán a befejezés előtti 10. percben hangzik el:

"A kihivás Európa számára tehát úgy hangzik, hogy képesek vagyunk-e legyőzni a kapitalizmus válságát a szociális piacgazdaság megújitásával? (...)
Ehhez 2 dologra van szükségünk. Először is igazi életerőre, ami csak magukban az emberekben található meg (...)

A másik dolog pedig az állandóság tudat. Nem lehet állandó átmeneti állapotban élni. (...) Márpedig ma Európában egy tekintetben erős bizonytalanság van, abban, hogy valójában mit támogat az európai politika. A spekulációt, vagy a munkát?
Én úgy érzem, hogy Európának a mainál sokkal egyértelműbben kell kimondania, hogy a munkát támogatja, a spekulációt ellenzi. Határozott elsőbbséget kell adnunk a termelő kapitalizmusnak a pénzkapitalizmust pedig egyértelmű és szigorú szabályok közé kell szoritani. "

Ilyen könnyed kezdet után 7 perccel a beszéd vége előtt még az is elhangzik, hogy  

"Végezetül rá kell vennünk a bankokat egész európában, hogy ne a spekulációt támogassák, hanem finanszirozzák a termelést a vállalkozást és a munkahely teremtést. A bankoknak valaha ez volt az eredeti rendeltetése. Éppen az vezetett a mostani hitelválsághoz, hogy a bankoknak egy idő után nem ez volt a tevékenységük középpontjában. "


Hát ilyen előjátékkal vette kezdetét a mérkőzés, melynek tegnap volt az első csörtéje.
Van remény, hogy társakra lelünk a tengeren túlról, vagy akár Európából is, de a kezdő rúgást nekünk kellett elvégezni.
Valami elkezdődött. Hogy hogy alakul a végjáték azt nehéz megjósolni, mindenesetre optimizmusra ad okot, hogy a kormány nem fújt visszavonulót már a csata kezdete előtt.

Én mégis óvatosságra intenék. Vakmerőség hevült nyilatkozatokkal bombázni a sajtót a vitatott pontok megvalósitását illetően, az ellenfél ugyanis még szinte meg sem mozdult.

Hirtelen a világ 10. legkockázatosabb országa lettünk és szinte már megszokott módon soviniszták. A Forint egyetlen nap alatt képes volt 5%-ot romlani olyan időkben, mikor még soha a történelmünk folyamán nem érintett minket ilyen érzékenyen a pénzünk gyengülése. Visszafogottabban kellene viselkedni, mert akiknek kell, azok pontosan tudják, hogy mi kezdődött el tegnap, de hergelni az ellenfelet nem szerencsés. Pont úgy kellene játszani ezt a mérkőzést, mint a kampányt: A médiában csönd, de a háttérben óriási mozgósitás.

A hitelminősitők még meg sem szólaltak, de biztosan meg fognak, ami újabb leértékelést fog hozni. Ráadásul azok, akik néhány hónapja még érdekeltek voltak egy ilyen ütközetben, mint lehetséges partnerek, Európa ingatag állapota miatt most igen kényes helyzetben vannak. A válság okozta kintlévőségeik a másik oldalhoz sodorhatják Őket.

Nagyon nehéz küzdelem lesz, hiszen ha sikerrel járunk, precedenst teremtünk, ami nincs a bankvilág kedvére. És vajon miben lenne más e két társaság, mint a most adóztatással „fenyegetett” hazai bankok? Nem sokban. Ha a példa ragadós lesz, ők sem számolhatnak túl sok jóval.

Az már biztosnak látszik, hogy a 2010-es büdzsébe belekerül a bankadó és a jelképes Simor nevű figura szintén jelképes megregulázása is. De ezzel még koránt sem nyertük meg az első csatát.

Ami utána jön, az alighanem villámgyors példastatuálás lesz, én legalábbis ezt tenném a túloldal helyében, ha kellően elszánt lennék. Igen ám, de hazánk megingatása ilyen viharos időkben durva folyamatokat is beindithat, ami alighanem nem lehet érdeke egyetlen pénzügyi szervezeteknek sem. Igy ezen a ponton fog eldőlni, hogy lesz-e mersze más(ok)nak is csatlakozni ilyen különös –most minden mehet- időzités mellett, vagy marad minden ebben a sehova sem vezető zsákutcában, megfűszerezve mindezt egy opcionálisan akár hatalmasra növő pofonnal is.


Remélem, hogy Orbánék nem csak szavakban voltak nagyok, hanem alapos felkészülés is megelőzte az ütközetet. A devizahitelesek és az állam eladósodottságának devizafüggősége kristálytiszta célpontot nyújt. Csak remélni tudom, hogy az időzités volt a kulcs, vagy egyszerűen csak én vagyok túl kreativ hangulatban :o)


És amig ezt az álmodozás kategóriába tartozó csacskaságot irtam, meg is jelent a hir, miszerint Az IMF visszajön, ha hivják
Volt köritésnek szűkülő lehetőség, meg szerkezeti intézkedés, de a labdát mégis csak ők dobták ismét a pályára.

Rendben! Majd a bankadó és a 2 milliós plafon megszavazása után beszélgethetünk.


Izgalmas időknek vagyunk tanui. Devizahitel ide, vagy oda a világoptimista külső szemlélő bőrébe bújva dőljetek hátra és élvezzétek, amig lehet!  

7 komment

Én Veletek vagyok!

2010.07.18. 18:41 civilkontrol


Vasárnap délután van, de már most sokasodnak a baljós hangulatú elemzések és vélemények a holnap várható piaci reakciók miatt.
"Beszoptátok!" Érződik a "baloldal" minden szegletéből. Gréczy beesett, üveges tekintetébe visszaszáll az élet, Gyurcsány kaján vigyorral a képén kezd gépelni a behűtött Dom Perignon mellől.

Én meg döglődök magamban és csöppet sem halkan anyázok.
Ugyanis az IMF-EU nagyágyúi tegnap megsértődtek és hazamentek. Szinpadiasan ahogy egy klimaxos primadonnától elvárható. A hatás biztosan nem marad el a Forint holnap seggel repeszti meg a szakadék alját.

Lássuk csak, hogy is kellene nekem hivatalosan viselkednem? Megvan! Már megint az a nyomorult kertitörpe! Képtelen kordában tartani diktatórikus énjét és még ilyen jelentős személyeknek sem adja meg a kellő tiszteletet! Igen, a megemelkedett törlesztőimet egyenesen Orbánnak fogom postázni, hogy rohadna bele az alcsúti gumicsizmájába!

Hagyjuk már ezt jó?
Csöppet sem érdekel Matolcsy meseszerű sajtóközleménye. Maga a lényeg érdekel.
Hogy a jelenlegi kabinetnek azért kell tárgyalásokat folytatnia e nem túl kedves partnerekkel, mert voltak apróbb előzmények. Egyrészt 7 év alatt sikerült olyan helyzetbe juttatni Magyarországot, hogy az államcsődtől csak külső segitséggel menekülhettünk meg, másrészt a szakértő Bajnai kabinetnek sikerült olyan preciz költségvetést maga után hagyni, amivel a 2010-es év túlélése az extrém sportotok világrekordjába tartozhat.
Mindemellé a két nagyra tartott nemzetközi szervezet nem csekély elvárásokkal érkezett.
A hiánycélt tartani kell, de a bankadót felejtsétek el és Simorról sem eshet többé szó! Ne fájjon már annyira az a 8 milla és ne fájjon az sem, hogy apróbb szakmai tévedése miatt most párszázezren lementek hajléktalanba, valamint a mindenkori kormány árfolyampolitikája kőbe vésetett egy emberöltőre!
Bankadóról szó sem lehet, az csökkentené a gazdasági növekedés esélyeit! Higgyétek el, együttérzünk veletek, mikor azt mondjuk (utasitjuk) hogy újabb megszoritásból kell befoltozni a szakértői Bajnai kabinet költségvetésén tátongó lyukakat!

Igy elsőre az jut eszembe, hogy a megszoritás vajon mennyire növeli a gazdasági növekedés esélyeit? A csökkenő kereslet, ami ugye munkanélküliséggel jár...


Na erre mondta azt a futballdiktátor és csapata, hogy elég lesz!
Elég lesz abból, hogy majd kivülről megirják a költségvetésünket, hogy a válságért felelős, rekord nyereséget irt bankok tovább röhögnek a markukba az állampolgárok kárára!
Az MKB volt az egyik első sikoltozó. 2897 milliárdos mérlegfőösszeg mellett 0,3 milliárd (!) adózott eredményt tudott felmutatni tavaly. Az MKB volt az a bank is, akinél az autóm hitele van. Kerek 3 éve vettem föl másfél milliót és két év múlva szabadulok. Lehet tippelni, mennyit fogok visszafizetni. 3 millát? Annyit hát!
Ugye már világos, hogy hogyan tudnak 0,01% haszonnal dolgozni? Cifra költségek formájában kiviszik a hasznot Anyához olyan helyre, ahol kevesebbet kell adózni s közben lefittyedt szájjal panaszkodnak, hogy nálunk nem nyereséges a biznisz. Megy a pénzvilágbeli picsogás, meg a Simor úr függetlenségének féltése, de valahogy engem nem győzött meg a szinészi produkció. Kilóg a lóláb, ráadásul rohadt büdös is!


Nos kedves Fideszes srácok, én veletek vagyok! Ha több lesz a törlesztőm, hát több lesz! Ha ára van, akkor megfizetem, de elegem van abból, hogy mások mondják meg, hogy nekünk mi lesz a jó!
Örülök, hogy a sarkatokra álltatok és örülök hogy az egészpályás letámadás ellenére sem hódoltatok be! Ha a függetlenség viszaszerzése pénzbe kerül, én hajlandó vagyok áldozatot hozni érte és csak remélni tudom, hogy nem vagyok egyedül.

Ne hagyjátok magatokat! Csak igy tovább!

4 komment

Dr. Nagy Róza for president

2010.05.05. 13:07 civilkontrol

 

Majdnem biztosra vehető, hogy ha más nem is, minimum erős szándék mutatkozik Dr. Nagy Róza államtitkárrá avatására. Mivel a nép az őt érintő részleteket csak csepegtetve kapja, (amit tegyük föl hogy elfogadok) igy kénytelen vagyok a találgatásokból szemezni, azon belül is abból, ami eddig a legjobb (100%) találati aránnyal dolgozott: a Heti Válaszéból

 

Nagy Róza nem akárki. A Célpont celebje, a makulátlan Hévizgyógyfürdő stratégiai igazgatója, Molnár Lajos sógornője, mi több, olyan kiváló harcos, aki még a 2002-es kormányváltás után is meg tudta tartani államtitkári bársonyszékét.

 

Nem lövöm le a Vastagbőr összes poénját, felháborodásom ugyanis onnan származik.

 

Mások nevében nem szeretnék nyilatkozni, de a magam részéről nem azért követtem el mindent a Fidesz szavazatainak maximálásáért, hogy Nagy Rózát kapjam cserébe. Nem azért győzködtem ismerőseimet, kollégáimat, hogy most a lesülő bőrt szagoljam a saját pofámról!

Nagy Róza pályát tévesztett. Nem az államtitkári székben van az ő helye, hanem a többi senkiházival együtt egy cudarabb BVI-ben.

A Fidesz menedzsment nyilván tisztában van Róza asszony kockázataival és mellékhatásaival, igy értetlenül állok a hir előtt. Pintér úr kinevezése, ha nehezen is, de érthető és védhető, de Róza asszonynál nincs megértés és nincs érv sem. Pökhendi tolvajoknak épp úgy nincs keresnivalójuk a közszolgálatban, mint az Offshore lovagoknak az MNB-ben, ugyanis mi is szeretnénk büszkék lenni arra az intézményre!

 

Két variációt tartok a valószinűnek. Dr Nagy széke egy alku eredménye, vagy Dr. Nagy széke egy zsarolás eredménye.

Egyik sem kecsegtet túl sok jóval.

 

Nyilván tisztában vannak az urak azzal, hogy mennyire vékony az a jég, amin át kell kelniük. Erre élből ráugranak a startkőre?!

 

Uraim, most még van lehetőségük azt hazudni, hogy a hir kacsa volt. Most még viszonylag jól kijöhetnek ebből a gusztustalanságból. Nagyon ajánlom, hogy ezt válasszák, mert az eddigi kommunikáció és az ezen felnőtt elvárások kegyetlenül meg fogják büntetni ezt az álszent húzást!

 

Nem tudom mi lehet a mérleg másik oldalán, de százszor gondolják meg, hogy felkenik-e ezt az életművészt! 

 

15 komment

Újabb kurucz-barika "leleplezés"

2010.04.15. 19:36 civilkontrol


Nem kellett sokat aludnia az "Új erőnek", hogy a demokrácia ősellenségén, a kétharmadnyi vészkorszakra gyúró Fideszen még egyet pöccintsen.

Ime az újabb Fidesz leleplezés: 


Keressen több ehhez hasonló videót a MyVideo-n

 

Csak egy gond van vele: kicsit életszerűtlen.
Adott egy Fidesz aktivista, akinek lövése nincs arról, hogy épp a Jobbik képviselőjéhez csönget be ( pedig micsoda adatbázisaik vannak! )
Egy szittya Jobbik képviselőjelölt (Martinez Gábor) aki a saját lakásában bekapcsolt diktafonnal flangál, de a legkeményebb mégis az érintett felek látnoki képessége.

Martinezé, aki hetekkel az adatbázis sztori napvilágra kerülése előtt megérezve a bajt (a kopogtatógyűjtés hetekkel a botrány előtt zárult le) kérdőre vonta a mocskos adathalászt, no meg a Fidesz hekkeré, aki már előre szabadkozott, bár még azt sem tudhatta miért is kellene.


Itt szeretném megköszönni a barika-labanc tengelynek, ergo a jobbiknak, hogy 8 évnyi pompa után ilyen hihetetlen elánnal vetik magukat a szoclib korrupciótenger feneketlen mélyébe. Természetesen köszönet jár az anyagért a kúróknak, meg a bariknak is.

Egyúttal várom, mikor jutnak el arra a pontra, hogy a vészkorszakot megakadályozandó visszaléptenek 1-1 jelöltet, na vajon kinek a javára? ;o)

1 komment

Brand new day :o)

2010.04.12. 09:10 civilkontrol

 

Három dolgot szeretnék mondani:  

2,65%: Lemondott Dávid Ibolya
7,44%: Csodát tett az LMP 

52,73:Hajszálra a kétharmadtól a Fidesz

 

 

Szép jó reggelt Magyarország! :o)

 

Szólj hozzá!

Az idióta pártigazgató és az MSZP-Jobbik története

2010.04.09. 14:26 civilkontrol

Bár lenne kedvem hozzá, hogy nyilvánosan is belerúgjak egyet Kubatovba, de kérem mindenki nézze el nekem, hogy egy hithű fidesznyik nem kezdi pártját égetni a választások előtt két nappal. Legyen elég annyi, hogy ilyesmikről egy ilyen szines és számos közönség előtt beszélni, nem vall komolyabb szellemi adottságokra, várom a személyes konzekvenciák levonását.

Node van itt egy izgalmasabb történet.
Az én csillagszemű szittya kuruc-barika portáljaim rámérték az első jelentős csapást a Fityeszre. Kubcsi az első felvonáskor nyilvánvalóan kellemetlen órákat élt át, tán még ma sincsenek székrekedés problémái.
A kiábrándult szoci szavazók pedig elkezdhettek rettegni végre.
Aztán jött a második csapás attól a derék portál párostól, ahol a zsidóbűnőzésen túl a zsideszbűnözés a legfőbb téma már jó hosszú ideje.
Igy aztán velem együtt egyre többünknek kezdett szaglani ez a történet.

Miért van az, hogy bár a pofa látszólag nagy, a barika nem túl sok szoci ügyről rántotta le a leplet? És miért van az, hogy a fityeszbűnözés olyan mértékeket öltött, hogy az már csodálatra méltó egy 8 éve ellenzékben lévő párttól? Hogy a Népszavában sem találok annyi fityesz bűnt amennyit Vona szócsövében olvashatok? És miért van az, hogy az utóbbi hetek valóban kellemetlen Jobbik leleplezései mind mind a jobbos sajtóhoz köthetőek?

Szaglott ez, szaglik most is, s mit ad Isten? Megjelent egy szocibűnözés interaktiv adatbázis bemutatóval, beazonosithatatlan narrátorral, kisatirozott konkrétumokkal.
S mit ad Isten ismét? A hirt átvevő kommentelhető Mandineren megjelent maga Szigetvári Viktor és makulátlan magyarázattal szolgált, mi több, "még a vasárnapi választás előtt részletes bemutatót ígért a saját rendszerük működéséről, és az abban kezelt információkról".
Ilyen spontán, ilyen flottul.
A fityesz érthetően kussol, mint nyuszi a fűben és próbál eltusolni.
MSZP-ék Viktora viszont olyan bátran nézett az új kihivás szemibe, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét.

Nem tudom kiverni a konteós kis buksimból az őszödi beszéd kiszivárgásának fejleményeit.
Olyan gyorsan és olyan karakánul reagált Gyurcsány, amin azóta sem győzök csodálkozni. Az SZDSZ is pillanatok alatt tudta a helyét a nagyvilágban. Semmi D209-es megingás, semmi lamentálás.
Aztán utólag kiderült, hogy a hanganyag házon belülről lopakodott a napvilágra.


És most mi a helyzet? A Fidesz igen kellemetlen helyzetben van, kussol és kerüli a nyilvánosságot, mert ennél jobbat aligha tehetne.
Az MSZP pedig gyorsan és makulátlanul reagált, szinte kapóra jött neki a beharangozott adatbázis mutogató sajtótájékoztató, ahol szűzi tisztaságát bizonyithatja.
Az információgazdát pedig kuruc-barika-jobbiknak hivják.

Jó reggelt radikálisok

Szólj hozzá!

Kapjátok be!

2010.03.10. 15:28 civilkontrol

Elbaszott egy nap ez a mai.
Mert itt van ugye a leginkább seggszőr rezgetésre alkalmas holokauszt bohózat. Mármint a törvény, mielőtt elhurcolna a rend éber őre.
És most ezen kéne ajvékolni.
Tényleg kéne, de mi a fasznak? Mikor született utóljára olyan jelentősebb törvény ebben a nyomorult országban ami valóban ennek a szerencsétlen torzóvá vált társadalomnak az épülését szolgálta volna?
Minek ezen csámcsogni, ha tisztán látszik, hogy azok, akik a földre basztak, most olyan követ raktak a mellünkre amit soha a kurva életbe nem tudunk lelökni?

Úgyhogy inkább le is szarom az egészet.

Szivem szerint Sávollyal foglalkoznék. Meg Páttyal. Csak némileg visszatart, hogy éppeszű ember ritkán szarik szobadiszt a nappalija közepére!


Ócska gecik vagytok egytől egyig...

3 komment

Orbán hadüzenete

2010.03.05. 11:16 civilkontrol

Valószinűleg ezt még átirom párszor, de annyira telitődtem, hogy muszáj leirni, ami jön.

Orbán felszólalását vagy mély hallgatás fogja övezni, vagy hosszú ideig alakitja a közbeszédet, ha itthon nem is, de Európában mindenképpen. Sajnos én az elsőre tippelek.
Az elmondottak belpolitikai szempontból azért hangsúlyosak, mert nem a hazai sárdobáldában hangzottak el, hanem az EPP budapesti ülésén, ahol üres lózungokat, hatásvadász viziókat alaptalanul, rövid távú politikai haszon reményében bedobni az európai politikából való kiiratkozással egyenlő. Vagyis le merem szögezni, hogy az eddig balliberális oldalról vizionált hitelességi problémák most még a legnagyobb elfogultsággal sem állnak fenn, azaz, amit OV mondott azt meg is akarja valósitani.

Márpedig amit mondott, az igencsak komoly jelentősséggel bir. Magyarországgal az élen, korszakváltást javasolt az EU-nak. Sarkosabban fogalmazva hadat üzent a spekulativ tőkének, a "pénzkapitalizmusnak", helyette pedig a termelő kapitalizmust állitja fókuszba. Kimondta azt is, hogy az EU eddig nem döntötte el merre billentse a mérleg nyelvét pedig az európai lakosság szemszögéből nincs sok lamentálni való.
Pénzkapitalizmus helyett szociális piacgazdaságot hirdetett a spekuláns szereplők kemény szabályozásával párhuzamosan a termelés, a KKV és családi vállalkozások helyzetbe hozásával, mi több a bevándorlást eredményező népességfogyás megforditására a család középpontba helyezésével. Hogy javaslatát valóban fontolóra vegye az EU, a jövőre esedékes EU elnökségünkig péda értékű eredményeket akar felmutatni.

16 komment

Szorul a hurok

2010.02.26. 15:36 civilkontrol

Nyilván nem csak én voltam szkeptikus, mikor a szoclibekhez köthető ügyek elkezdték megmozgatni az igazságszolgáltatás megszorult fogaskerekeit.
Komoly tétben mertem volna fogadni, hogy a koncnak odadobott Zuschlagok megtartják a háttérben lapulókat az igazság bajnokainak, a korrupciót csirájában eltaposó erkölcsi pilléreinek szerepében. Mindehhez (ahogy eddig történt) csöndben asszisztál az igazságszolgáltatás és az eseményeket mélyebben is nyomon követni hajlandó polgár dilemmája az érvágás, külföldre menekülés és az önhatalmú erőszakos rendrakás között merül ki.

 

Úgy fest, nem volt igazam.
Az utóbbi években volt néhány nagyon forró pillanat és most egy újabb hasonló időszak vette kezdetét.

Szólj hozzá!

Tóta meg a zsebpénz

2010.02.24. 15:26 civilkontrol

Miközben mindezt leirtad, nem párásodott be a szemüveged? Olyan meghatóak voltak e sorok, mintha Gréczy irta volna Gyurcsányról. Nem kéne visszahúzni a nyelvedet annak rendeltetési helyére? 

 

Nincs is egyéb mondanivaló. Ezt most tényleg csak a trekbekk kedvéért. Tóóta úgyfest megfeledkezett néhány apróságról Bajnai előéletét illetően, de mindez elnézhető egy mértékadó értelmiségnek ilyen vérgőzös időkben.

Édes Istenem Totawé, ez annyira szép!
Miközben mindezt leirtad, nem párásodott be a szemüveged?

Rémlik még, hogy milyen miniszter volt a hősöd a válság ELŐTT? Vagy hogy melyik céget vezette? Hogy mit nyilatkozott közvetlenül a válság előtt a gazdaság állapotáról? Hogy milyen feltételekkel vette föl a kölcsönt az IMF-től? 

Olyan meghatóak voltak ezek a sorok, mintha Gréczy irta volna Gyurcsányról.

Gratulálok mester!
A nyelvet meg kérjük visszahúzni annak rendeltetési helyére.

2 komment

Tizedelés, Boszorkányüldözés, ELSZÁMOLTATÁS!

2010.02.09. 20:20 civilkontrol

"Politikus ne adjon számszerű megrendelést az igazságszolgáltatásnak" – mondta Lendvai Ildikó keddi budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor egyik hétfőn az Magyar Televízió reggeli műsorában elhangzott mondatára reagálva, amely szerint az elszámoltatás meg fogja tizedelni a szocialistákat.

Az MSZP elnöke azt kérdezte: a Fidesz hatalomra jutás estén "volna egy szocialista kvóta, és ha nem jön ki a tized, akkor a bíróságnak és az ügyészségnek addig kell dolgoznia, amíg ki nem jön".

7 komment

Beszélgessünk a jövőről

2010.02.08. 12:54 civilkontrol

Szegény másnapos kis Pali barátom botorkált hazafelé a kihalt utcán mikoris mit fedez föl a lába előtt a kátyús úton? Hát ezt: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendben, beszélgessünk!

Golyó, vagy kötél? 

 

Persze csak a tréfa kedvéért. Nem "üldözünk mi boszikat" hiszen "Európainak" gondoljuk magunkat, igy a jövőt illetően annyival is beérjük, ha láthatjuk, ahogy rácsot ráznak azok, akiknek ez kijár.

Még jó, hogy az MSZP-nek van programja. Fűtött szoba, háromszori étkezés, minden diszkriminációtól mentes meleg baráti társaság .

A beszélgetéshez mi ennnyit tudunk hozzátenni: Sok sikert kivánunk!

 

Mások mondták: Mandiner

1 komment

SZAVAZZ!!!

2010.02.03. 11:12 civilkontrol

Szólj hozzá! · 1 trackback

Nyakó Istvánt kizárták az MSZP-ből!

2010.01.31. 11:22 civilkontrol

Nyakó Istvánt kizárta soraiból az MSZP a tegnap azonnali hatállyal összehivott vezetői megbeszélés során.

Erre azt követően került sor, hogy az őszödi beszéd 1300. napjának alkalmából rendezett balliberális beszélgetésen egy szerencsétlen kijelentést tett a pórul járt politikus.

Dávid Ibolya az MSZP-SZDSZ nevű meghatározhatatlan massza vezető politikusa arról beszélt, hogy a jövőben el lehet gondolkodni az egyenes és igaz beszéden.

„Az MSZP is hajlik erre. Több belső egyeztetésen folalkoztunk már azzal, hogy alapos előkészületeket és körültekintő egyeztetéseket követően a jövőben elkezdenénk igazat mondani” válaszolt Dávid hozzászólására Nyakó.

 

Az MSZP vezetősége gyorsan reagált a hirre. Mivel a szocialisták kampánya mindvégig a hazugságra épült és Nyakó szembe ment a párt legfőbb kommunikációs vonalával, ráadásul mindezt a kampány kellős közepén, az MSZP úgy döntött azonnali hatállyal kizárja soraiból Nyakót, továbbá 1 milliárd Forintos pert indit ellene a párt rossz hirnevének jobbitása miatt.

A döntés megosztotta az MSZP-t. Arcukat és nevüket nem vállalva több szocialista forrásunk a diktatórikus döntésre panaszkodott, de csak visszafogottan, mert féltek, hogy rájuk is lesújt a párt vas ökle.

A többség azonban egyetértett a döntéssel amely egyértelműen jelezte a közvélemény (és a párt belső ellenzéke) számára, hogy az MSZP jövőben sem kiván igazat mondani.

 

 

Mások mondták: 

Mandiner

Vastagbőr

Mandiner blog

3 komment

Fidesz, vagyonadó, svéd modell, meg a teli hócipő

2010.01.29. 10:59 civilkontrol

Mádi László villantott egy nagyot a Fidesz nevében.

Vagyonadóról beszélt, mint a jövőben szóba jöhető lehetőségről.

Óriási baki! Mert a vagyonadó 2008-as előkerülése óta a Fidesz élesen támadta azt, kormányra kerülése esetén igérte annak eltörlését, sőt, Mádi László szösszenetével párhuzamosan Varga Mihály épp Mádi mondanivalójának ellenkezőjét bizonygatta.

„Mi a faszom folyik már itt?” fakadt ki Ordell Robbie a Jackie Brown-ban, ahogy most én is.

Ez már nem az első bravúr, de nem is a második.

Svéd modell 2.

Lehet azon nyavalyogni, hogy a tróger média hogy kiforgatta Varga szavait, engem azonban jobban foglalkoztat, hogy a választások előtt két hónappal mi ez az ötletelés a jövőnket ippeg csak hangyaf@sznyit befolyásoló nyugdij kérdésről???

Hogy lehet ezt beilleszteni a „Készen állunk!” „Készen állunk a kormányzásra!” szövegkörnyezetbe???

Vagyoandó akkó’ most legyen, vagy ne legyen? Máshogy legyen? Máskor legyen???

Ötletelés minden fronton, pedig nyilván vannak kiforrt tervek. Semmi konkrétum, csak lebegtetés, idióta elszólások, kettős beszéd.

Mi a rák ez a nagy nyilvánosság előtt folytatott konstans bré sztorming he???!!

8 komment

Őrizetes

2010.01.26. 20:23 civilkontrol

Hogy szólitják Antal Attilát? 

-??

-Őrizetes, álljon fel!

 

Hát megtörtént végre! Elesett az első ippeg méretes halacska. Először kihallgatták gyanúsitottként, majd őrizetbe vették Antal Attilát.

Vajon lesz-e folytatás? Megindul-e a dominó? Lesznek-e vádalkuk, ha a megdőlt erkölcsi roncsok elkezdenek végre fecsegni az enyhébb büntetés reményében? 

Izgis lehet úgy országot vezetni, hogy közben megindult minden idők legszótakoztatóbb showműsora, a Ki köp be kit?

Nem tudom, mi lesz itt, de remélem, hogy nagyot fog szólni! És azt is, hogy mostmár valóban rettegnek a megélhetési rettegők!

3 komment

Who Am I?

2010.01.26. 19:16 civilkontrol

KUTYA!

Vágná rá habozás nélkül HOBO, de ez most mégsem róla szól, hanem Peter Kruderről.

 

Igen, a Kruder & Dorfmeister duo Peterjéről, mely duó meglepő módon szintén bécsi eredetű, akárcsak a számomra legkedvesebb Dzihan & Kamien.

A Peter Kruder féle Who Am I? meghallgatását azoknak ajánlom, akik nem ugranak fejest a betonba, ha a zene és az elektronika szavak egy mondatban szerepelnek, de azoknak nagyon!

Nem ám dzsuva diszkó filing, vagy kommercia, hanem a Krudertől elvárt mély és fülledt downtempo eszenciája falakat rengető effektekkel és izzó hangulattal.

 

3:20-nál villantja ki először a foga fehérjét Mr. Kruder, de igazán világosan 3:28-tól súgja a tisztelt hallgató fülébe, hogy miről is szól ez a nóta.

Aztán kevesebb mint egy perc hangolódást követően JÖN! 4:14-től izzit, húz, teker és -már elnézést a rusztikus megfogalmazásért, de- laza 24 mp alatt mesterien megtervezetten és védhetetlenül szétb@ssza az egyre többet akaró hallgató agyát!

Kicsit még ESZO-zik, de legbelül érzi az ember, hogy ez már a levezetés, végül úgy hagyja ott a f@szba a brutálisan kielégült ámde csöpögő és magatehetetlen delikvenst, mint a profi, ámde érzéketlen örömlány. 

 

Kellemes zuhanást! (Olddeath, ettől behorpad a homlokod!)

2 komment

Mi az hogy LMP??!

2010.01.20. 18:58 civilkontrol

 

Tekintsünk most el attól, hogy a film az (egyébként számomra egyre izgalmasabbnak tünő) LMP egyik ismertség növelő filmje és tekintsünk el a megkopott arctól is (ááá nem Bakácsra gondolok).

0:56 és 1:20 között elmondja a srác a tutit. És erről még sokat szeretnék locsogni itt a zsebforradalmon. Egy az egyben Kultúrális Kreativok feeling.

Kegyelemdöfést 2:30-nál kaptam, mikor felcsendült az egyik kedvenc Tosca nótám :o)

Frissitve!


11 komment

Kapjátok be Tik is Jobbikok!

2010.01.20. 11:05 civilkontrol

Vona jaffája elég sok helyen kiverte a biztosítékot, hogy az Orbán-Bajnai paktumot, már ne is említsem. Ezért “kapjátok be ti is” felkiáltással csavarok még egyet az oroszlán bajszán.

 

Mefisto kommentjének helyt adva szabadjára eresztem elemi felháborodásomat a Jobbik nevű társaság mocskolódó, szocikra emlékeztető stílusán.

Vona jaffája immár elég sok helyen kiverte a biztosítékot, hogy az Orbán-Bajnai paktumot, meg a többi szemétséget ne is említsem.

Ezért helytelen magatartással (a bosszú bosszúja is bosszút szül) a tegnapiak után “kapjátok be ti is” felkiáltással csavarok még egyet az oroszlán bajszán.

 

15 komment · 1 trackback

Miért utálom a jobbik aktivistáit?

2010.01.19. 11:03 civilkontrol

Szarkevergető fiúk és lányok a szocikhoz méltó ordenáré, összemosó és hazug stratégiátoknak köszönhetően a fidesz szimpatizánsok pontosan annyira fogják tartani a jobbikot, mint a szocikat.

Hogy miért utálom a jobbik aktivistáit?
Talán nem is őket utálom, hanem azokat, akik a szájukba adták a mindenhol elhinteni kívánt mannát, ami nem más, mint a vegytiszta összemosás.
Pontosan ugyanazt a technikát alkalmazzák, mint az a megmaradt néhány hithű, (vagy fizetett) szocialista / gyurcsányista aktivista, azzal az eltéréssel, hogy a szociknál az egyedüli cél a fidesz szavazatok csökkentése, míg a jobbiknál az előzőn túl a jobbik felé terelés.
A szociknak ezt nem róvom fel, ők azóta ilyenek, mióta világ a világ, de a jobbiknak már igen.

11 komment · 1 trackback

Plakátháború

2010.01.15. 10:55 civilkontrol

Kellene a 2/3?

Akkor ne csak elhitetni tessenek, hogy megszűnik a korrupció, hanem lássuk a szándékot is. Kérünk szépen egy törvénycsomagot, ahol a közszolgáknál épp úgy, mint a rendőrségnél, súlyozottan büntetik a hivatalból elkövetett bűnöket. Nincs elévülés, nincs mentelmi jog.

 

Nem kicsit ment föl a vérnyomásom a Fidesz kommunikációs géniuszainak újabb és újabb brillirozása miatt, volt ahol ki is fakadtam. Jó szokás szerint alternativa nélkül picsogtam, ezt szeretném most korrigálni.

15 komment

Címkék: kampány fidesz korrupció

Homebase

2009.12.25. 03:29 civilkontrol

Mi történik, ha találkozik egy szarajevói muszlim srác egy Németországban született lengyel-olasz fickóval a Bécsi Zeneművészeti egyetemen?

A kérdés nem beugratós a válasz pedig egyszerű: Csoda! E csoda neve pedig Dzihan & Kamien.

A srácok olyan érzékkel nyúltak a legizgalmasabb alapanyagok preciz keveréséhez amiről csak nyálasan tudnék irni. Keleti alapokat kevertek össze elektronikával, és mindezt páratlan finomsággal. Az alapok zömmel hangszeres feljátszásból erednek (virtuóz zenészek vendégszereplésével) majd a kész anyagot, mint fűszert az étellel, összegyúrják a technikával, hogy a jóból is a legjobb kerekedjen. Percussion, keleti fúvós és vonós hangszerek és szokatlanul egyedi és ütős elektronikai effektek; számomra ez a Dzihan & Kamien. Mutatok még többet is, de most jöjjön egy ünnephez méltó lágy track. Állandóan változik az aktuális kedvenc, mégis hosszú ideje ez a legkedvesebb.


Békés boldog Karácsonyt mindenkinek!

Szólj hozzá!

Az állam, mint piaci szereplő

2009.12.15. 14:09 civilkontrol

 

Miért ne jelenhetne meg az állam a piacon mint szereplő?
Kezdek egy szemléltető példával.
Az OTP Bank 2008 első 9 hónapjában 298,3 milliárd adózott nyereséget ért el, de a válsággal sújtott 2009-es évben sem nagyon úszhatja meg 150 milliárd alatt.
Úgy alles zusammen a bankszektor hatalmasat tarol, hatalmasat tarolt. Mi kell egy bankhoz? Pénz és szaktudás, semmi ördöngősség.
Ugyan miért ne léphetne be az állam is szereplőként erre a területre? Miért ne juthatna az államnak is (helyesbítek, nekünk!) egy szelet a hatalmas tortából?

3 komment

Címkék: közélet reform

Benedek jelenség

2009.12.03. 13:17 civilkontrol

Melyik RT-ben eshet meg az, hogy az igazgatóság leváltja magát, majd a részvényesek kifejezett tiltakozása ellenére új igazgatóságot jelöl ki önhatalmúlag? Egyikben sem, de mindez nem az ő hibájuk. A miénk. Mert hagyjuk és elvárjuk, hogy mindent a szánkba tegyenek. Még a saját igényeinket és feltételeinket sem vagyunk képesek megfogalmazni.

9 komment